Puheenaihe

Jos irtisanomislaki tulee, SAK uhkaa tiukoilla toimilla: ”Hallitus saa luvan luopua potkuista pärstäkertoimen mukaan”

Hallistuksen valmistelema uusi pienten yritysten irtisanomislaki saattaa johtaa jopa lakkosumaan. SAK on tänään kertonut uhkaavansa "järjestöllisillä toimilla".

ESM arkisto

SAK:n hallitus on tänään todennut, että järjestölliset toimenpiteet aloitetaan, jos hallitus ei luovu alle 20 hengen yrityksiin kohdistetun irtisanomislain valmistelusta.

– Toivomme edelleen, että hallitus tulee järkiinsä tämän niin sanotun pärstäkerroinirtisanomisen kanssa. Mutta jos näin ei käy, aloitamme järjestölliset toimet, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta kertoo.

Eloranta korostaa, että tyytymättömyys SAK:laisissa liitoissa on yhteistä ja tämän takia kaikki liitot ilmoittavat olevansa mukana. Liittojen toimista on myös neuvoteltu keskenään ja niitä koordinoidaan yhdessä, mutta jokainen informoi toimistaan erikseen.

– Liitot ovat päättäneet toimenpiteet toimipaikkakohtaisesti, mutta niiden aikataulua, laajuutta tai tarkempaa sijaintia ei kerrota etukäteen.

SAK pitää hyvänä, ettei tyytymättömyys ”pärstäkerroinirtisanomiseen” ole jäänyt pelkästään SAK:laisiin liittoihin, vaan esimerkiksi OAJ, Pro ja Tehy valmistelevat järjestöllisiä toimia.

– Hallituksella olisi nyt hyvä paikka osoittaa, että palkansaaja on jo tinkinyt hyvinvoinnistaan tarpeeksi yhteisen hyvän nimissä. Lisäjoustoja ei voi eikä pidä enää vaatia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

SDP:n Rinne vaatii hallitusta luopumaan irtisanomissuojan heikennyksistä – nimittää hallitusta "työmarkkinahäiriköksi"1.9.2018 12.21
Ay-liittojen kritiikki hallitusta vastaan voimistuu – ”Irtisanomissuojan heikentäminen peruttava”31.8.2018 18.20
PAM pettyi pahasti: budjettiin jäänyt päätös tekee irtisanomisesta helpompaa – Veronmaksajat iloitsee 30 e/kk -lisärahasta29.8.2018 18.35

Kommentit (3)

Kommentit

Selvä poliittinen

Selvä poliittinen lakkosuunnitelma , ay-liike yrittää vahvistaa SDP:n vaalikampanjaa torpedoimalla hallituksen tarpeellisen lakiesityksen, jonka tarkoituksena on saada maahan lisää työpaikkoja pieniin mikroyrityksiin , jotka eivät nykyisin uskalla palkata uusia työntekijöitä, kun irtisanominen on vaikeaa ja kallista. Eli SDP ja ay-liike näköjään vastustavat uusien työpaikkojen syntymistä , erittäin outoa ja ilmeisen tarkoitushakuista , taitaa suuri työttömyys vaan sataa SDP:n ja ay-liikkeen laariin , muuten tuota ei voi ymmärtää

Vaikea ymmärtää missä

Vaikea ymmärtää missä maailmassa nämä irtisonomisten vastustajat ovat elämänsä eläneet, jättäen keskustelun kokonaan yleiselle, täysin kelluvalle tasolle kansan- ja varsinkin selvällä kansakielellä kahden viikon tai kenties jopa mahdollisesti sovitun kuukauden heikennyksen sijaan. Tällaisiin yrityksiin haetaan pääsääntöisesti täydellisen sitoutuneisuuden lisäksi myös kunnon duunfrendiä, jonka pärstäkerroin tulee yleensä ilmi vasta jonkun ihmeellisen koeajan jälkeen ja viimeistään poikkeuksetta ensimmäisen yhdessä eletyn vuoden aikana... :-) -millaisia heikennyksiä Hallituksessa nyt tähän täysin elävässä elämässä itsestään selvään asiaan aiotaan tehdä näiden yleisluontoisten poliittisten puheiden sijaan, jonka takia täällä aletaan mahdollisesti "taistelemaan". Eivät yksinkertaisesti edes ihmisten mahdolliset henkilökohtaiset elämäntilanteet kuulu todellakaan työpaikalle ja varsinkaan työnantajan maksettavaksi tulehduttamaan myös näin vain pienyrityksen vaatimia henkilökemioita ja näin koko tämän kokoisen yrityksen tulosta tekevän yhteisön ilmapiiriä.

Tällaisiin yrityksiin

Tällaisiin yrityksiin haettaisiin pääsääntöisesti mykkiä pnuolijoita.kyllähän totuus on se ettei tulevaisuudessa voisi ikinä kyseenalaistaa mitään,joka hetki pitäisi pystyä joustamaan niin työajoissa kuin palkassakin jne.anna pirulle pikkusormi niin se vie koko käden

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat