Puheenaihe

Poliisin nopeuskameran kuva paljastaa vaarallisen ilmiön – "Lumen siirtäminen kannattaisi jättää ammattilaisille"

Katolle jätetty lumi voi peittää näkyvyyden jarrutettaessa.

Poliisi

Keskiviikon vastaisena yönä Etelä-Suomeen satanut lumi toi liikenteeseen tutun ilmiön: igluautot.

Poliisi ja Liikenneturva muistuttavat, että tielle ei pidä lähteä sokkona ajelemaan, ja auto kannattaa puhdistaa lumesta kauttaaltaan. Muutoin yllätyksiä voi tulla esimerkiksi jarrustilanteissa, kun lumikuori valahtaa katolta tuulilasin eteen.

Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja ylikomisario Dennis Pasterstein jakoi Twitterissä keskiviikkona kuvan autosta, jonka tuulilasista hädin tuskin puolet oli näkyvissä.

Kuva on poliisin nopeusvalvontakamerasta ja Pastersteinin se on vanha, mutta toimii muistutuksena lumisten autojen vaaroista.

Liikenneturvan yhteyspäällikkö Tapio Heiskanen muistutti keskiviikkona, että lumi kannattaa poistaa autoista muualtakin kuin tuulilasista.

Lumien puhdistaminen kannattaa aloittaa auton katolta, minkä jälkeen putsataan muut ulkopinnat sekä ikkunat, peilit ja valot, Heiskanen neuvoo.

Liikenteessä näkee tämän tästä autoilijoita, jotka kuljettavat katolla pientä tai suurempaakin lumikuormaa.

– Lumen siirtäminen paikasta toiseen kannattaisi jättää ammattilaisille. Jos lunta jättää katolle, voi kinos luisua ensimmäisessä voimakkaammassa jarrutuksessa tuulilasille tai lentää takana tulevan näkökenttään, muistuttaa Heiskanen Liiketurvan tiedotteessa.

– Monesti myös tuulilasin oikea reuna ja saman puolen sivulasit jäävät kiireessä puhdistamatta, vaikka sehän on juuri se suunta, josta tulevia meidän on väistettävä. Rikesakkokin voi iglulla kurvailevalle napsahtaa, koska auton on oltava ominaisuuksiltaan ajoneuvolain vaatimusten mukainen, Heiskanen alleviivaa.
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Uusimaa kamppailee nyt lumimassojen keskellä, yöllä satoi jopa 15 senttiä – lentoja perutaan Helsinki-Vantaalla9.1.2019 08.11

Kommentit (7)

Kommentit

Pitääkö tässäkohtaa nauraa

Pitääkö tässäkohtaa nauraa kun liikenneturva kertoi vitsin.

Saikohan dennis nyt pienen

Saikohan dennis nyt pienen orkun, kun kamera oli vanginnut suuren rikollisen linssiin.

Varmaankin, mutta kuka

Varmaankin, mutta kuka ottaisi kuvan rikolliseen tarkoitukseen saunan vuokranneesta, kun nopeuskamera ei sitä tee?

Pitää lisätä kameroita,

Pitää lisätä kameroita, jalkakäytäville, porraskäytäviin, saunoihin ym. ja nimenomaan denniksen liikennekameroita. Josko sitten vaikka sattuisi se onnenkantamoinen.

Siinä hyvä vinkki miten

Siinä hyvä vinkki miten säästyy sakoilta kameratolppaan ajettaessa. Vielä kun olisi saanut lumen pysymään rekisterikilven päällä niin olisi välttynyt poliisin yhteydenotolta.

Ei taida tämä "peltipoliisi

Ei taida tämä "peltipoliisi-pastersson" muuta tehdä , kun twiittailla peltipoliisin ottamia kuvia nettiin ja antaa keltaiselle lehdistölle lausuntoja joiden sisältö ei vastaa tulkintaa Suomen laista.

Halusin nähdä miten vaikak

Halusin nähdä miten vaikak 155cm korka naispoliisi poistaa lumet 220cm korkean pakettiauton katolta.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat