Nylander: Halla-aho horjuttaa koko eduskunnan uskottavuutta

Mikaela Nylanderin mukaan Jussi Halla-ahon kommentit horjuttavat jo koko eduskunnan uskottavuutta.

arkisto / Juha Perämäki

PORVOO | Rkp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Mikaela Nylander on pöyristynyt hallintovaliokunnan puheenjohtajan Jussi Halla-ahon keittämästä sopasta.

– Eduskunnassa on päällä täysi hulabaloo, Nylander sanoo.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jan Vapaavuori on kutsunut muiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat koolle keskustelemaan Halla-ahon asemasta. Puheenjohtajat kokoontuvat keskiviikkona.

– Osallistun keskusteluun avoimin mielin. On todella hyvä, että nyt on kutsuttu koolle kaikki eduskuntaryhmät. Sitä en tiedä, aikovatko perussuomalaiset osallistua. Uskoisin, että keskustelemme siitä, mikä tilanne on nyt, mitä sille voidaan tehdä, ja ennen kaikkea, mitä sille halutaan tehdä, Nylander sanoo.

Myös puhemiesneuvosto käsittelee asiaa keskiviikkona ennen iltapäivän täysistuntoa.

Nylander toteaa, että enää ei ole kyse vain siitä, nauttiiko Halla-aho eduskunnan luottamusta.

– Halla-ahon maanantainen kannanotto omaan tuomioonsa asetti koko eduskunnan uskottavuuden tapetille. Sen myötä tässä asiassa siirryttiin mielestäni jo kokonaan toiselle tasolle, Nylander sanoo.

Lue lisää keskiviikon Uusimaasta.

Kommentit

Eduskunnan uskottavuus meni lopullisesti jo 2011 vaalien jälkeen. Edustajat edustavat jotain muuta kuin kansaa ja politbyroot sanelevat puoluekurinalaisten edustajien tekemiset. Kiitos demokratian alasajamisesta.

käteenvetäjä

Olin samansuuntaista kommenttia tulossa kirjoittamaan, viimeistään se eduskunnan uskottavuus on mennyt siinä kun ajavat Suomea Natoon ja koettavat väkisin rakentaa EUvostoliittoa, jossa Suomi mukana. Kansalaisilta kysymättä.

Itsensäedustajia

Halla-aholla ei ole mitään tekemistä eduskunnan ja oikeuden uskottavuuden menettämisen kanssa. Kyllä ne ovat molemmat ihan itse ja pitkän aikaa sitten sössineet oman uskottavuutensa. Tietysti nyt tällä Halla-ahon ajojahdilla kaivavat vielä itselleen syvempää kuoppaa.

Mutta hei, ensi vaaleissa Halla-aho on näillä eväillä vieläkin isompi vaalimenestys - kyllä se suurempi osa kansaa on kuitenkin joko samoillalinjoilla hänen kanssaan tai sitten ainakin ymmärtää olla äänestämättä näitä poliittisia korppikotkia.

Uurnilla nähdään! (viimeistään)

peruspena

Nylanderin uskottavuus on mennyt oman miehensä tekemisissä ja sanomisissa. Kyllä kaikki vähänkin asioita seuraavat ymmärtävät kyseessä olevan poliittisen ajojahdin. Muut puolueet pelkäävät PS:n tekevän jytkyn uudestaan syksyllä. Tosiasiassa he tekevät itselleen karhunpalveluksen, koska vaaleja lähestyttäessä PS:n kannattuksen nousulle on nyt luotu pohja. Porvoossakin on Nylanderilla pelko tipahtaa oman puolueensa kanssa kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi demareiden ja PS:n jälkeen. Entäs hänen miehensä ja kaupunginjohtajan puolue, joka jäänee neljänneksi suurimmaksi. Siinä on ihmettelemistä.

ajojahti

HAH HAH - samaa mieltä - mikä uskottavuus ??? nyt tuetaan Espanjan pankkeja parilla miljardilla ja samaan aikaan yksi pankeista Santander sponsoroi F1 tallia miljoonilla Euroilla....

meillähän rahaa löytyy

"Nylander on pöyristynyt", ei oo todellista, mistä näitä pellejä löytyy heittelemään näin karmeeta shaibaa.
Jos ei tuon verran saa kritisoida tuomioita, niin voin varmaan muuttaa Pohjois-Koreaan samoin tein.

Jamo

Ei RKP:n uskottavuus kovin vahvalla pohjalla ole eikä Nylanderin.En ole Halla-ahon kannattaja,mutta tuomio tuntuu tekaistulta,siis se,että uskonnon arvostelemisesta myös rankaistaan.

Vihreä

Voisi kysyä horjuttiko Nylander uskottavuuttaan kaupunginvaltuuston puheenjohtajana, kun ei puuttunut miehensä toimiin kaupunginvaltuutettuna tämän annettua toiselle miesvaltuutetulle hameen (tv:ssä Spotlight 2.10.2006). Ilta-Sanomissa 15.2.2008 rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen totesi, että hovioikeudessa on tulkittu kunnianloukkaukseksi jopa hamekankaan lähettäminen miehen työpaikalle.

HORJUNUT USKOTTAVUUS

Nylander ja rkp vs. Halla-aho ja ps. Yhtälö on selvä. Vaikka Jussi tekisi mitä, niin Nylander tuomitsisi. Mutta tuomioon tarttuakseni sanon sen verran, että sananvapaus on selvästi harvojen ja valittujen etuoikeus. Jussihan vain latoi faktoja pöytään, ei panetellut tai yllyttänyt mihinkään. Tekstit ovat vuosia vanhoja ja olleet varmasti kaikkien kansanedustajien tiedossa jo pitkään. Miksi siis tuomion tultua asia olisi jotenkin erityisen vakava? Kyse on vain ja ainoastaan vallan tavoittelusta näin vaalien alla sekä huomion viemisestä paljon tärkeämmistä asioista.

vesamikael

Pöyristyttävää? Halla-aho on aikamme Hannu Salama. Yhteisön arvoja on loukattu ja venettä keikutettu. Persut veivät hetkeksi valtaapitävien yöunet ja kosto on sen mukainen.

H2O

Poliittisen kerman mukaan Korkeimman Oikeuden Halla-ahopäätöstä on siis pidettävä "taivaallisena totuutena", minkä Halla-aho kiistää kasvattaen näin syntikuormaansa.

säätelijä

Ei tästä ole kovinkaan kauan kun oikeusmnisteri Tuija Brax ja pers. Tavja Halonen kritioisivat Korkeiman hallinto-oikeuden päätöstä egyptiläisen mummon palauttamisjupakassa. Ei noussut Nylander silloin barrikadeille Brax ja Halosta vastaan. Miksi nyt?

Hannu J Ahonen

RKP on syynä siihen että eduskunnan luottamus on mennyt,tuo puolue ei ole mitään muuta kuin täynnä oman edun tavoittelijoita pienen ryhmän etuja ajavia.

RKP,eduskunnan syöpä

RKP:läiset on suomalaisuutta vastaan. Siitä on yli kaksisataa (200) vuotta kun ruotsin valta loppui Suomessa. Nyt olisi jo aika alkaa kotoutumaan.

Suomi Suomena

Kyllä tämä on nyt ihan kaikkien perinteisten eduskuntapuolueiden yhteinen poliittinen kampanja persuja vastaan. Turha tähän on sotkea kielipolitiikkaa.

H2O

Kyllä RKP:llä on persuvastaisuuden lisämotivaationa puolueiden täysin erilainen näkemys pakkoruotsista, jossa ei olekaan mitään järkeä ainakaan itäisessä Suomessa.

HORJUNUT USKOTTAVUUS

RKP:llä on omat Halla-Ahonsa - teot vain hieman eri luokkaa - kotiinpäin vetoa ja törkeällä tavalla - Wallin varuskuntajupakassa puhumattakaan hänen omasta asuntokaupastaan ! Hävetkää RKP - on teillä otsaa arvostella muita puolueita :(

omat asiat ensin kuntoon

Venäjällä arvostetaan tosimiehiä ja hernekepiltä näyttäville kruununraakeille naureskellaan pilkallisesti. Wallinilla on sentään habaa, mutta uudella puolustusministerillä...

säätelijä

Äläppä HAH HAH unhoita ettei Elisabeth Rehnkää ollut käynyt armeijaa.. ja silti uskottavuus ei lopahtanut nollaan ( muista Popedan biisi ). Niin kyllähän se Nylander muistaa että kunnallisvaalit ovat ovella ja huomaamme ettei hänen puoliso kommentoi millään lailla.. suomenkielisethän eivät kovinkaan paljon Nylanderia äänestele ( tiedän kyllä jo muutaman äänestävän ). Enkä usko PS:n kannatuksen tästä vähenevän..

Vesa Kettunen

Kyllä asioilla on mittasuhteet. Halla-aho kirjoitti bloginsa 2008 ja aika usein kuulee kansan keskuudessa samoja juttuja.

sfp:are

Vesa - kyllä se oli ihan yhtä "uskottavaa" se Ellunkin pesti... ja mitä Walliniin tulee - tosi härskiä aseman väärinkäyttöä - samanlaisia kaikki poliitikot ja puolueet ja ihmetellään miksi me nuoret emme äänestä...

hah hah

HBL:n mukaan eduskunnassa RKP:n ryhmäpuhuja kertoi tanskan pankkien olevan vaarassa kun puhuttiin espajalaisille pankeille myönnettävästä miljardituesta. Toisin sanoen koska suurin tanskalainen pankki omistaa Suomesta pankin, onkin veronmaksajat
pelastamassa suomalaista pankkia jälleen kerran. Eikä siis espanjalaisia, ranskalaisia, italialaisia, kreikkalaisia, saksalaisia ja ties minkämaalaisia pankkeja, joilla on rahat Espanjan kiinteistökuplassa.

USKOTTAVUUS MENI

Olipa päivän Uusimaan pääkirjoitus harvinaisen tekopyhää siunailua. Ottiko lehti yhtä pyhästi närkästyneenä kantaa silloin, kun tasavallan presidentti ja oikeusministeri kyseenalaistivat korkeimman oikeusasteen ns. iso-äitipäätöksen?

H2O