Merivartiosto pelasti jäihin pudonneen miehen Emäsalon sillan luona

Ulla Mether

Merivartiosto pelasti jäihin pudonneen miehen Emäsalon sillan luona

Mies putosi jäiden läpi mereen Emäsalon sillan alla tiistaina. Pelastuslaitos sai hälytyksen onnettomuudesta kello 13.24 ohikulkijalta. Tieto onnettomuudesta tuli myös meripelastuskeskukseen, jonka yksikkö on aivan onnettomuuspaikan lähellä alle 300 metrin päässä. Merivartiosto lähti saman tien paikan päälle, ja sai henkilön turvaan. Hän ei ollut ehtinyt vajota mereen, vaan makasi vatsallaan heikon jään päällä.

Jäät ovat nyt todella petolliset, teroittaa meripelastusjohtaja Ossi Pylvänäinen merivartiostosta.

Aiemmin tiistaiaamuna potkukelkkailija hukkui Sipoon Kalkkirannassa Djupsundin salmessa pudottuaan heikkojen jäiden läpi.

Jään alle vajonnut potkukelkkailija hukkui Sipoossa – vain kelkka ja kaira jäivät jäljelle

Pylvänäisen mukaan Kalkkirannan onnettomuuspaikan ympäristössä jäätilanne oli aivan hyvä muualla kuin kapeassa salmessa, missä lämmin virtaava vesi on heikentänyt jään kantavuutta.

- Jää heikkenee kaikenlaisissa salmissa ja kapeikoissa ensimmäisinä. Jos lähdet kävelemään jäälle, voit päästä sata metriäkin eteenpäin ihan hyvin, ja sitten onkin reikä jäässä. Samoin yöpakkasten jälkeen aamulla jää voi kantaa, mutta iltapäivällä palatessa tilanne voi olla toinen, Pylvänäinen sanoo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut