Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Vaikka elämä on ollut viime aikoina täynnä rajoituksia ja epävarmuutta niin kotitalouksille on kertynyt säästöjä ja yhä useampi on aloittanut sijoittamisen. Olemme saaneet tuhansia uusia rahasto- ja osakkeenomistajia OP Ryhmään.

Me OP:ssa haluamme olla asiakkaillemme paras talouden kumppani. Asiakkaittemme vaurastuttaminen on meille sydämen asia.

Mainos |  – Sijoitusneuvonnalle on kyllä ollut tilausta, sanoo sijoituspäällikkönä toimiva Tanja Rinne.

Hän hoitaa yksityisasiakkaiden ja perheiden sijoituksia sekä pankkiasioita. Sijoitusasiakkaita on monenlaisia: Osa on aloittelijoita, jotka kaipaavat neuvoja ja luotettavaa juttukumppania. Osa taas hoitaa itse sijoittamisen esimerkiksi OP Mobiilissa. Keskusteluita voidaan käydä puhelimitse, verkkoneuvottelussa ja mielellään tavataan ihan konttorillakin.

 – Sijoitusvaihtoehtoja on monenlaisia niin tuottohakuiselle sijoittajalle kuin varovaiselle säästäjälle. Perinteisten rahastojen ja osakkeiden lisäksi voi sijoittaa myös metsään, asuntoihin, kiinteistöihin ja infrastruktuurihankkeisiin rahastojen kautta. Monet ajattelevat, että sijoittaminen vaatii aktivisuutta. Näin ei kuitenkaan ole. Osakkeisiin sijoittavan on tietysti hyvä pysyä vähän kartalla yrityksistä mihin sijoittaa, mutta passiivisesti sijoittavan tulos voi olla ihan yhtä hyvä. Kuukausisäästäminen edullisiin indeksirahastoihin on myös yksi vaihtoehto, huomauttaa Tanja.

Sijoituspäällikkö Tanja Rinne.

 – Helppo tapa aloittaa sijoittaminen on ottaa käyttöön Sijoituskumppani-palvelu OP Mobiilissa, muistuttaa Sinikka From.  

Sijoitusneuvonta on täysin digitaalista. Sijoituskumppani-palvelun avulla sijoittavia on jo paljon. Sinikka eli Kikka on aiemmin toiminut sijoittajan digitaalisten työkalujen lähettiläänä ja tuntee hyvin OP:n sähköiset sijoittamisen palvelut.

 – Urani alussa osakekaupankäynnin toimeksianto välitettiin ensin postin avulla Helsinkiin ja paluupostissa asiakas sai tositteen toteutuneesta kaupasta omaan postiluukkuunsa. Tähän saattoi helposti mennä kolmesta neljään päivään. Nykyään sama asia hoituu muutamassa sekunnissa op.fi-palvelun kautta, kertoo Kikka.

 – Nykyään työskentelen OP Privatessa ja tehtävänäni on kertoa ilosanomaa tarjoamastamme vaativasta varallisuudenhoidonpalvelusta ja sen tuomista Private-asiakkaan eduista ja hyödyistä.

Sijoituspäällikkö Sinikka From.

Janne Rautakoski on pitkän linjan tekijä pankkimaailmassa. Hän toimii senior varainhoitajana OP Privatessa.

 – Kyllä tässä monet laskut ja nousut on tullut nähtyä, myhäilee Janne partaansa.  

– Usein sijoittajan pahin virhe on olla menemättä sisälle markkinaan tai juosta otsikoiden perässä. Tuottoisampaa on tehdä pitkäjänteinen suunnitelma vaurastumiselle ja noudattaa sitä, Janne toteaa. Vastuullinen sijoittaminen on herättänyt paljon kiinnostusta. Monia huolestuttaa ympäristö ja maailman tila. Sijoittamalla esimerkiksi vastuullisiin sijoitustuotteisiin, olet mukana tekemässä hyvää meille kaikille.

Senior varainhoitaja Janne Rautakoski.

 – Yhä useammat aloittavat lapselle säästämisen. Korkoa korolle ilmiö toimii parhaiten, kun sijoitusaika on pitkä, muistuttaa Tanja.

 – Lapset oppivat säästämään ja sijoittamaan kun malli on kotoa ja itselläkin on säästöjä. Lapselle voi avata verkkopankin kautta arvo-osuustilin sijoittamista varten. Sijoituksia hallinnoidaan omilla tunnuksilla tai toinen vanhemmista voi itse tehdä päätökset lapsen puolesta, jos näin on sovittu.

– Osuuspankin omistaja-asiakkaana sijoittaminen on nykyään edullista. Arvo-osuustili on omistaja-asiakkaalle maksuton, ja melkein kaikki rahastot merkitään ja lunastetaan ilmaiseksi. Myös osakekaupankäynti on edullista. Vuoden 2022 loppuun saakka meillä on voimassa 1 % palkkiokatto osakekaupankäynnissä, joten osakkeisiin voi lähteä sijoittamaan myös pienillä summilla. On ollut mukavaa kertoa asiakkaille hinnanalennuksesta hintojennousun sijaan, miettivät Kikka ja Tanja,  – omistaja-asiakkuus todella kannattaa!

Tanjan, Jannen ja Kikan sydäntä lähellä on asiakkaiden vaurastuttaminen. Heidän mielestään tärkeintä on säästämisen ja sijoittamisen aloittaminen, ja siinä he haluavatkin olla apunasi. Tervetuloa tapaamiseen!

OP Itä-Uusimaa

OP Itä-Uusimaa on yksi OP Ryhmän suurimmista pankeista ja toimialueen johtavia pankkeja. Olemme lähellä asiakasta - pankillamme on 3 toimipistettä kolmen kunnan alueella sekä kattavat verkko-, mobiili- ja puhelinpalvelut.

www.op.fi/ita-uusimaa