Keskustelu
Viimeisin kommentti: 6.3.2014 - 15.38

Meluterrori

Uusimaassa oli 22.8-11 kirjoitus Pornaisten mopohäiriköistä. Äänekkäillä mopoilla päristellään ajanvieteajoa pitkin päivää aina yötä myöten. Asukkaat kärsivät moottorimelusta ja pakokaasusaasteesta.
Jokaöinen kaksipyöräisten pärrääminen rassaa ihmisten henkistä hyvinvointia, toiset suunnittelevat poismuuttoa, toiset pyrkivät viettämään öitään muualla jaksamisen takia. Voiko tämä olla mahdollista?

Onko Suomessa mahdollista harjoittaa moottorimeluterroria vapaasti häiriten toisten ihmisten kotirauhaa? Nyt on viranomaisten aika todella puuttua lainsäädäntöteitse kaksipyöräisten ajoneuvojen aiheuttamaan meluterroriin.. On annettava poliisille niin suuret valtuudet puuttua lain antamin oikeuksin meluterroriin, että äänekkäimmät pärrät voidaan välittömästi takavarikoida romuttamolle. Desibelimittarit poliisien käyttöön. Sakko melun mukaan ja jos uuden pärrän hankkii se voidaan takavarikoida maksamattomista sakoista.

Ihmetyttää Suomen lain mahdollistama 15-vuotiaiden moottoriajoneuvoilla ajo-oikeus ilman, että nuoren henkisten kykyjen siihen antama mahdollisuus on todennettu. Suurin osa nuorista on täysin kypsymättömiä , kykenemättömiä huomioimaan toisia ihmisiä, ovat "minä itse maailman napa"-kakaroita. Nämä ulvottavat viritettyjä ja muutenkin rakennettuja moottoriajokkejaan toisten ihmisten asuntojen vierellä ja ikkunoiden alla. Usein jopa yötä myöten, kuten Pornaisten tapaus osoittaa. Ei näillä nuorilla ole kesällä mihinkään kiirettä, nukkumaan mennään aamuyöllä, kun on ensin roikuttu nettisivuilla. Sitten makoillaan puolillepäivin, syödään äidin antama ruoka ja lähdetään kavereiden kanssa pärräämään. Kovin kundi on kovinta meteliä pitävä ja kovinta vauhtia kulkevan pärrän omistaja. Jotkut vanhemmat jopa auttavat pilttiään tässä asiassa, varsinkin isukit, joilla on omakohtaista pärräyskokemusta.

Vanhemmista siis ei ole tämän ongelman ratkaisijoiksi. Ei ehkä ole otetta nuoreen, joka haluaa olla toisten kanssa samanlainen.
Monet vanhemmat lähettävät "melupetterinsä" mieluummin muualle ajelemaan kuin kuuntelevat sitä meteliä oman kiinteistönsä vieressä. Siitä johtuu nämä kokoontumispaikat ja ajanvieteajelupaikat, joihin metelöinti kohdistuu. Ovat julkisia paikkoja, joten poliiseilla ei ole juuri toimivaltaa kieltää nuoria niissä ajoneuvonsa kanssa oleskelemasta. Mutta pitää pystyä ottamaan huomioon sekin, että näitten paikkojen läheisyyteen kaavoitetuilla tonteilla on ihmisten koteja, joissa halutaan elää rauhallisessa elinympäristössä ja kotirauhasta nauttien.

Se oikeus on kaikilla, ei vain sillä osalla kansaa, joka elää kaukana katujen varsilta ja näiltä kokoontumispaikoilta ja turvassa tältä meteliltä ja pärinältä. Yleensä päättäjät eivät joudu näitä asioita kohtaamaan. Jos joutuisivat ja olisivat tapahtumien keskipisteessä, lainsäädäntöteitse tulisi varmasti muutos moottorimeluterroriin pikateitse.

Suomalaiset kun ovat "kierroksilla käyvä kansa"(kuten TV-mainos sanoo), niin moottoreilla metelöinti tuntuu olevan tässä maassa hyväksyttyä. Tapahtui se maalla, vesialueilla tai ilmassa. "Moottoriurheilusta" löytyy Suomen kansan sankarit, autojen ja muiden polttomoottorikoneiden ihannointi on vielä suomalaisille iso asia.

Nyt liikenneministeriön virkamiehet puolustamaan kansalaisten kotirauhaa, ja koko hallitus asian taakse.

admin

Kommentit (21)

Kommentit

Ei Pornainen mikään City ole joten edellinen kommenti meni ehkä hieman ohi!Ehkä ky.henkilöt haluavat hiljaisuutta ja muuttivat maalle!Jatkuva meteli on todettu sairauksienkin aiheuttajaksi ja terrorismiksi jatkuvaa meteliä voidaan todellakin kutsua!

kotirauha

Metelöin, olen siis olemassa.
Nimimerkille "Kaupungin äänet" ; maalle muuttaminen ei auta, ja korvatulppia ei voi pitää koko ajan. Täällä maaseudulla voidaan harjoittaa meluterroria vieläkin vapaammin, jopa rakentaa meluleikkiratoja omalle tontilleen keskelle kylää niin, että laittomilla leluilla räikytys kaikaa kilometrien päähän. Naapurit ja viranomaiset eivät voi kuin kuunnella ja kärsiä tumput suorina, tai siis naapurit sekä kyläläiset kärsii ja viranomaiset möllöttää voimattomina tumppuineen.
Bensiini on vielä liian halpaa kun sitä riittää tällaiseen hupiin.
Oletusarvoisesti ihmisen elinympäristön pitää olla hiljainen, ei meluisa.

Mölykylä

Muutimme kerrostaloon jokin aika sitten ja siellä on paljon hiljaisempaa kuin aikaisemalla omakotitalopihallamme. Ikäväksi onneksemme naapurimme eivät osanneet tehdä mitään ilman meluavia koneita ja musiikin pauhua. Välillä rälläköitiin, vaikka olisi ollut mikä tahansa pyhä tai juhlapäivä ja musat soi täysillä - varsinaista itsekästä meluterrorismia tosiaan...jotkut vain kuvittelevat olevansa maailman napoja :-(

Evat

voi jessus mitä uikutusta.... muuttakaapa Helsingin keskustaan - henki varmaan lähtisi näillä perusteilla tunnissa :)
Nyt eletään 2000-lukua...vai siirrytäänkö hevospeleihin. Työssäkäyvät eivät voi "rälläköidä" päivällä - eläkeläisillä ja työttämillä siihen on aikaa, kuten myös jatkuvaan valittamiseen joka asiasta...

ääniin tottunut

Maanviljelykin pitää kieltää ja traktorit ja puimakoneet takavarikoida, ne nimitäin häiritsevät minua tuolla maaseudulla,, en saa nukuttua silloin ku nukuttaa kun maaviljelit isoine koneinee ajaa rallia lähipelloilla,,, viljankuivurit huutaa yötäpäivää (nekin pitä takavarikoida),,

Anzzi

Lähes koko ikäni maaseudulla asuneena voin sanoa, että traktoreiden ja työkoneiden äänet ei häiritse vaikka ne tulisivat tekemään keskellä kesäyötä ruiskutuksia naapuripellolle. He tekevät työtään, eivätkä ajele turhaan, lisäksi he ottavat yleensä aina lähiympäristönsä huomioon.
Toista on keskenkasvuisten möllien meluleikit, he tuntuvat ajattelevan vain itseään.Mitä kovempiääninen ritsa, sitä tanakampi itsetunto.

Mölykylä

Lentokoneet pitää helvetillistä jylinää ja pärinää, ku ne tsiigailee edelleen lentokentän paikkaa ja bongailee nousu ja laskureittejä. Perkele kello on nyt 0:07-0:12 ja suihkukonekruisailee helevetin matalalla. Suksikaa v...uun lentokenttä väki, pellot ja metsät ovat tärkeämpiä tarkoitusperiä palvelemassa. Malmi, Hyvinkää, Nummela, Räyskälä ovat jo lentokentillä päällystetty. Kouvola Kotka ja Lappeenranta ovat "taloudellisen piristysruiskeenne" tarpeessa.

Lentojätettä

Missähän ne maanilveilijät ottaa lähiympäristön huomioon..
Meteli on valtava kun "kannattamattoman" maanviljelyn harrastajan järjettömän suuret koneet jyllää yötä päivää lähipelloilla.. samaten pölypilvet mitkä pelloilta nousee..
Minua ainakin häiritsee huomattavasti enemmän nämä maailveilijöiden touhut ku mopopojat.. mopopojista ja tytöistä pääsee sentään autolla ohi tuolal tiellä ja ne usein tajuavat väistääkin toisin kuin nämä traktoripirut, peltopellet, maitomoukat , uunot.. ei puhettakaan että väistäisivät koko tien valtaavilla puimakoneillaan ja traktoreillaan muuta liikennettä.
Ei maanilveilijätkään ajattele muutakuin itseään,, ei ne viljelisi jos pitäisi muita ajatella,, tukia tuki ja tukia ne ajattelee.. ja valittaa kun homma ei kannata.. silti on varaa ostaa satojen tuhansien kalustot muutaman vuosien välein...

Anzzi

Nimimerkki Anzzi yrittää säälittävästi verrata maanviljelijöiden peltotyökoneiden ammatinharjoituskäyttöä mopopoikien ajanvietepäristelyyn. Laajoilla peltoalueilla kulkevat traktorit ja leikkuupuimurit eivät todellakaan häiritse, niillä ei ajella edestakaisin kiinteistötonttiuen vierellä ja ihmisten kotien ikkunoiden vieressä.
Viritetyillä leikkuupuimureilla ei kaahailla asuntokatuja edestakaisin ylinopeutta ajaen ja keulien.

Pitää ymmärtää asia

Ajelin sunnuntai-iltana Kouvolan tienoilla 20 km matkan neljääkymppiä noin viiden kilometrin letkassa - ei ollut normaalia paluuliikennettä vaan itsekäs maajussi joka körötteli vetäen tätä järjetöntä letkaa perässään... ei tullut mieleen välillä antaa tietä bussibysäkin kohdalla.

Henkiset kyvyt ?

Se on muuten aika jännä juttu, että maalla eivät häiritse työkoneiden äänet mutta esim. turhanpäiväinen päristely mopolla tai esim. rälläköinti "huvin vuoksi" = korjataan jonkun juipin romua autoa rälläyskuntoon eli tuollaiset turhanpäiväiset mökät nostavat karvat pystyyn. Kyllä normaalilla järjellä varustettu erottaa, että mikä meteli tulee oikeasta työstä ja mikä on turhanpäiväistä mekkalointia eli liittyy johonkin typerään harrastukseen.

Yleensä ottaen kyllä monet maanviljelijät antavat tietä, jos ei pääse muuten ohitse...näin ainakin meillä päin.

Anzzi taitaa olla se maalaisperheen poika, josta ei ollut isännäksi vaan hänet passitettiin kaupunkiin tehtaalle töihin, kun tuntuu olevan noin katkera maalaisille.

Mekki

Nimimerkki "henkiset kyvyt" kertoo hyvän esimerkin siitä, ettei ajolupaa pidä myöntää automaattisesti jonkun tietyn ikärajan perusteella, vaan yksilöllisesti henkisten kykyjen ja kypsyyden perusteella.
On 15-vuotiaissa fiksuja ja esimerkiksi 50+-vuotiaissa täysiä punaniska juntteja.

Useita testejä ja pitkä koeaika ajolupaan

MEKKI taitaa itse olla näitä nykynuorison parjaajia - "typerä harrastus" jos kaljanjuonnin sijaan "rälläköi" itselleen kulkuneuvoa - oppia ikä kaikki.
Eiköhan me eletä 2000 lukua vai pitäisikö nuorison kävellä tai mennä hevospelillä !!

AT

Nostetaapas tietoisuuteen taas tämä "metelöintiketju", aina ajankohtainen, uusia ihmiskunnan jäseniä kasvaa metelöinti-ikään jatkuvasti.

Mikä ihmeen järki käskee hankkia tiheästiasutuille alueille panssarivaunun ääntä pitävän kulkuneuvon, jolla on jatkuva ajamisentarve.

"Ihmisen järki" tuntuu olevan sidoksissa luihin, lihaksiin ja verimassaan. Tällä massalla tuntee elävänsä. Moottoripörinä jostain syystä antaa erityistä tyydytystä joillekin ihmislajin edustajille.

Tykittääkö melupaine erityisesti joitakin elimiä antaen orgastisia tuntemuksia. Liikkuminen näillä tyypeillä ainakin tuntuu vaativan helvetillisen metelin. Onko moottorimetelin ihannointi joittenkin ominaisuus?

Tolokku

Jopa tunnin kestävä tyhjäkäynti ja moottoriryntäyttely kuuluu terroristin toimenkuvaan. Koko tienoo haisee pakokaasulle ja se tunkee sisätiloihin.

Eikö ole olemassa mitään CD-levyä, jossa on moottoripörinää. Julli voisi istua sisällä sohvalla kuulokkeet korvilla ja nauttia, vaikka tunnista toiseen. Ympäristön ilman saastuttaminen ainakin jäisi pois.

On se auto iso asia

Yhdellä sylinterillä tuotettu mopometelöinti muuttui neljällä sylinterillä tuotetuksi autometelöinniksi.
Ikää tulee lisää ja oikeuksia käyttää ajoneuvoja. Pitäisikö olla myös henkistä kasvua, ymmärrystä ottaa toisiakin huomioon.
Jos kiinteistössä asuisi normaali perhe, se arvostaisi asuinalueen rauhallisuutta ja kotirauhaa. Mutta kun on moottoripärinäporukka ja kiinteistö on tuunattujen autojen ja viritettyjen moottoreiden varikkokäytössä, niin ei tällä moottorimeteliin ihastuneella "härkäsakilla" ole mitään mielenkiintoa ja halua elää asuinalueella normaalin perheen tavalla. Liekö julli siihen edes tottunut?

Jos tätä sakkia ei olisi, tällä alueella ei olisi mitään ongelmia. Moottorimetelöinti ei ole täällä ollut kenenkään elämäntehtävä ja toisille ihmisille v...uilutapa. Murphyn laki oli, että melusakki naapuriin muutti. Jo 90-luvun lopulla metelöitsijän isoisä karjaisi pojanpojan huutoon ja meteliin kyllästyneenä, että nyt hiljaa Sa...
Itse naureskelin tontillani, että mihin sitä Sa...:ta tarvitaan. No, sitä tarvitaan metelöimään. Liki parikymmentä vuotta meni niin tämä toteutui, mölykakara on nyt aikuinen isovanhempiensa tontilla metelöimässä. Ikävä vaan, että naapurissa.

Ei liikkuminen tarvitse metelöintiä

Tosi on. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä n.klo.01.00 liikui mielipuolista meteliä pitävä auto Hamarissa. Koko seutukunta , sadat ihmiset heräsivät yöuniltaan tähän meteliin. Aivan kuin helikopteri olisi liikkunut tietä pitkin noin metrin korkeudella.
Trafi, nyt on aika puuttua moottorimetelöintiin. Suosiiko Trafi jotain tiettyä suuntausta?

Ei liikkuminen tarvitse metelöintiä