Sähköt ovat poikki yhä tuhansilta talouksilta Itä-Suomessa – Savon junaliikenne palaa normaaliin

Päivö teki tuhoja esimerkiksi Joensuussa. MINNA RAITAVUO / LEHTIKUVA

STT

Sähköt ovat palautuneet suurelle osalle talouksista, joilta ne Päivö-myrskyn mellastaessa katkesivat. Energiateollisuuden sähkökatkokartan mukaan kuudelta illalla ilman sähköjä oli vielä noin 5 000 asiakasta, joista suurin osa on Kuopiossa ja Juuassa.

Pahimmillaan myrsky vei sähköt jopa sadaltatuhannelta taloudelta. Sähkökatkoksia oli eniten Savon maakunnissa, Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa.

Pohjois-Karjalan Sähkön alueella sähköttömänä oli torstai-iltana kello seitsemän aikaan noin 3 300 asiakasta. Sähkövikojen kartoitus on nopeutunut helikopterilentojen ja asiakashavaintojen avulla.

– Kohteita on kuitenkin niin runsaasti ja niin laajalla alueella, että korjaustyö on hidasta, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Sähköyhtiö Savon Voiman alueella sähköttömien asiakkaiden määrä on saatu laskettua noin tuhanteen talouteen. Ilman sähköä oli enimmillään 40 000 asiakasta. Yhtiön markkinointipäällikkö Ari Holopainen kertoi STT:lle, että torstain aikana korjataan ensin keskijänniteverkko ja sen jälkeen kotitalouksiin sähköjakelun hoitava pienjänniteverkko.

Savon rataliikenne palaa normaaliin

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Mika Kinnunen kertoo STT:lle, että kaatuneita puita raivataan edelleen, mutta raivaustöiden määrä on vähentynyt torstain aikana.

– Pääosa saadaan tämän päivän aikana raivattua, mutta mökkiteiltä saatetaan saada joitakin uusia havaintoja, arvioi Kinnunen.

Rataliikennekeskuksen mukaan myrskyn aiheuttamat viat Savon radalla on korjattu ja junaliikenne palaa normaaliin. Joensuu-Pieksämäki rataosalla on vielä vikoja ja rataosan junaliikennettä korvataan toistaiseksi linja-autoilla.

Tiistaista keskiviikkoaamuun riehunut Päivö-myrsky sekä kesäkuun lopun Uuno-myrsky tekivät tuhoja erityisesti Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Suomen metsäkeskuksen metsänjohtaja Anna Rakemaa arvioi Ylelle , että puustoa on kaatunut noin 20 miljoonan euron arvosta. Myrskyt kaatoivat metsää noin 0,5 miljoonan kuution verran.

Tällä hetkellä Ilmatieteen laitoksella ei ole Suomen alueella voimassa varoituksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Viides koronaton päivä Porvoossa  – kaupunki valmistelee maskien jakelun käynnistämistä
 2. Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen uusi päällikkö tulee Hämeestä
 3. Tehyn puheenjohtaja, Millariikka Rytkönen, kolumni: Minulla on unelmia
 4. Crossfyre soittaa kesän ainokaisen porvoolaisella huoltoasemalla – yhtyeen perustajajäsen Danny Liljestrand näkee Yhdysvallat mahdollisuuksien maana, jos on ahkera
 5. Porvoo suunnittelee äänestys- alueiden vähentämistä – keskustaryhmä ärähti jo Pohjois-Porvoon puolesta
 6. Kasvomaskeista tuli nyt virallinen suositus – suojaus on tarpeen esimerkiksi joukkoliikenteessä, katso muistilista maskin käytöstä
 7. Poliisi: Varo tuntemattomia halaajia – anastavat vikkelästi koruja, rahaa ja pankkikortteja, useita tapauksia pääkaupunkiseudulla
 8. Smaku järjestetään, mutta päätapahtuma jää väliin – luvassa monipuolinen kattaus makuelämyksiä
 9. Fortum aloitti YVA-menettelyn Loviisan ydinvoimalaitoksen jatkoluvasta - päätökset jatkosta parin vuoden kuluessa
 10. 598 ekaluokkalaista lähti koulutielle keskiviikkona
 11. Porvoolainen Lamor hermostui kasvomaskien hintoihin – alkaa myydä suojaimia "järkihintaan"
 12. Koronatestejä otetaan Näsissä pian joka kolmas minuutti – vastauksissa viivettä
 13. Porvoolaisyritykset hakeneet vaisusti valtion kustannustukea koronan vuoksi – "Jokainen euro on tärkeä"
 14. Näytteiden määrän kasvu yllätti Husin – lisää väkeä rekrytoidaan kymmenen hengen viikkovauhtia
 15. Poliisia pakoon lähtenyt vaaransi liikenteen Porvoossa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.