Itä-Uudenmaan luonnon- ja ympäristönsuojeluyhdistys

Luonnonkukkien päivän retki tällä kertaa Loviisassa

Luonnonkukkien päivän logo

Itä-Uudenmaan luonnon- ja ympäristönsuojeluyhdistys (IULY) järjestää neljännen kerran luonnonkukkien päivän retken. Päivä on viikkoa ennen juhannusta eli 16.6. ja retki alkaa klo 11.00.

Päivän juuret ovat Tanskassa, jossa luonnonkukkien päivää on vietetty vuodesta 1988 lähtien. Suomessa päivää alettiin viettää vuonna 2003. Retkiä järjestetään Suomessa noin 500. Luonnonkukkien päivän tavoitteena on kasvituntemuksen ja -harrastuksen edistäminen sekä yhteisten luontokokemusten tarjoaminen mahdollisimman monelle.

Vuoden 2013 luonnonkukkien päivän teemalajina on matarat (Galium).  Mataroilla on pitkät perinteet kansanperinteessä; ne ovat mm. tuoksunantajia, värikasveja ja maidonjuoksuttajia. Suomessa mataroiden sukuun kuuluu kymmenkunta lajia, kuten esimerkiksi aho-, kelta- ja paimenmatara.

Tämän vuoden retkikohde on Loviisan  Ehrensvärdinpolku, helppokulkuinen luontopolku  historiallisessa ympäristössä. IULY järjestää yhteiskuljetuksen Loviisaan klo 10.00 Porvoon turistipysäkiltä.

 Lisätietoja retkestä saa luonnonsuojeluliiton nettisivuilta tai laittamalla sähköpostia [email protected].

 

Itä-Uudenmaan luonnon- ja ympäristönsuojeluyhdistys

Aikaisempia kirjoituksia

Itä-Uudenmaan luonnon- ja ympäristönsuojeluyhdistys

Itä-Uudenmaan Luonnon- ja ympäristönsuojeluyhdistys - Östra-Nylands natur- och miljövårdsförening on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys.

Yhdistyksen toiminta-alue käsittää uudenmaan maakunnan itäiset kunnat sekä Orimattilan kunnan. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää toiminta-alueellaan luonnon- ja ympäristönsuojelua. Lisäksi tarkoituksena on rakennusperinnön suojelu ja vaaliminen. Järjestämme retkiä, tapahtumia ja yleisötilaisuuksia, joihin ovat tervetulleita kaikki, eivät vain yhdistyksen jäsenet. Tavoitteemme on lisätä luontoharrastusta ja lähiluonnon tuntemusta, asumisviihtyvyyttä ja ympäristön säilymistä. Seuraamme kaupunkisuunnittelua ja otamme kantaa tarvittaessa.

Yhdistyksen jäsenmäärä on yli 300. Yhteyden meihin saat sähköpostisoitteemme kautta sll.iuly (at ) gmail.com (liity aktiivilistalle) tai soittamalla puheenjohtaja Jyrki Ikoselle puh. 040 506 5279.

Uusimmat mielipiteet