Porvoon 4h-yhdistys

Vaihtari - Darcy Charron

Aliisa Ketonen

Darcy Charron pääsi 4H:n kautta vaihtoon Suomeen, Porvooseen. Hän aikoi olla suomessa n. 5 viikkoa jonka aikana hän tutustui suomalaisuuteen ja toivoi oppivansa lisää suomea "kiitos ja "kala" sanan lisäksi. Pääsin haastattelemaan Darcya 2 viikoa suomessa olon jälkeen, jonka aikana hän oli mm. ollut evl. luterilaisessa perinteessä, konfirmaatiossa mukana ja käynyt kalassa. Näin hän kertoo konfirmaatiosta: "Se oli hienoa nähdä jotain erilaista uskontoon liittyvää perinnettä, tosin en tietenkään ymmärtänyt mistä suoranaisesti oli kyse, mitä pappi kirkossa puhui"

 

Myös Darcyn sisko on ollut vaihdossa suomessa. Sisko oli kertonut positiivisia asioita 4H vaihdosta, isäntä perheestä ja suomen kulttuurista. Sen takia Darcy valitsi myös Suomen kohdemaakseen ja on ollut todella tyytyväinen valintaansa. Tämä on myös ensimmäinen kerta, kun hän on lähtenyt Kanadan ulkopuolelle lentokoneella!  Darcy on viihtynyt Porvoossa ja ylipäätänsä suomessa, hän on myös käynyt Helsingissä ja pitänyt näkemästään. Darcyn arvio vaihdon kustannuksista on noin 3000 dollaria, lennot mukaan lukien.   IFYE-vaihdossa vähintään 18-vuotias nuori viipyy kohdemaassaan 1-6 kuukautta haluamansa mukaan ja tarkoituksena on asua eri isäntäperheissä vaihdon aikana.

 

Vaihdon aikana hän oli kahdella isäntäperheellä Porvoossa. Hän on viihtynyt Porvoossa, sillä hän ei ole itsekään suurelta paikkakunnalta, jopa väkiluvultaan pienemmältä kuin Porvoo. Darcy on saanut pari uutta ystävää perheen sisältä ja ulkopuoleltakin, ja vaihto on mennyt tähän saakka oikein mukavasti. 

 

Noora Lehtonen

Porvoon 4h-yhdistys

Aikaisempia kirjoituksia

Porvoon 4h-yhdistys

4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta. Lapsen ja nuoren kehitysvaiheet huomioon ottavassa toiminnassa opitaan itse tekemällä. 4H-kerhossa omaksutaan käytännön taitoja ja tietoja koulutetun ohjaajan tuella. 4H-koulutukset ja -kurssit syventävät nuoren osaamista. Toiminnassa saadaan valmiuksia yrittäjyyteen ja työelämään. Porvoon seudun 4H-yhdistyksen yhteystiedot: Runeberginkatu 32 E 06100 PORVOO, puh. 040 503 7725, email: [email protected], www.4h.fi/porvoo

Uusimmat mielipiteet