Porvoon nuorisovaltuusto

Kevätterveiset Nuvalta

Porvoon Nuorisovaltuustossa eli Nuvassa on valta vaihtunut ja uusi nuva aloittanut toimintansa. Kausi on täydessä vauhdissa. Monet voivat nyt kuitenkin joutua suurten kysymysten, kuten "mikä nuva on?" ja ennen kaikkea, "mitä se tekee?" äärelle.

Porvoon kaupunki on lainkuuliainen organisaatio, joten tottakai siltä löytyy nuorisolain mukainen nuorten kuulemiskanava. Nuorisovaltuusto toimii siis nuorten virallisena edustajana kaupungin hallinnossa tarkoituksenaan parantaa nuorten mielipiteiden kuuluvuutta sekä heidän asemaansa rattaistossa.
Käytännössä vaikuttaminen tapahtuu ottamalla kantaa nuoria koskeviin asioihin, aloitteita tekemällä ja erilaisilla livekohtaamisilla. Useimmat valtuutetuistamme käyvät myös koulua Porvoossa, jolloin heidän hihastaan on helppo nykäistä.


Tällä kaudella nuva on ehtinyt kokoontua kahdesti. Ensimmäisellä kerralla valitsimme lautakunta- ja jaostoedustajat sekä jäsenet Skaftkärrin suunnitteluryhmään että Nuoret ja vaalit-työryhmään. Koulujen oppilaskunnat saivat myös kumminsa, jotka pian ottanevat yhteyttä. Keskustelimme myös mm. treffeistä valtuustokummien kanssa. Toinen kokous menikin mm. Uusimaan Kumppanit-kirjoittelun, Eurooppanuorten kansainvälisen seminaarin ja Nuorisovaalit 2011-kampanjan merkeissä, ja kelloa katsoessa vain huomasi, kuinka aika rientää.

Keväisin terveisin
Niko Lapp

Porvoon nuorisovaltuusto

Aikaisempia kirjoituksia

Porvoon nuorisovaltuusto

Uusimmat mielipiteet