SPR Porvoo

Ei hätää, jos sinä autat!

Nälkäpäivä Porvoossa

Anneli Vänttinen

Punaisen Ristin Porvoon osasto haastaa jokaisen kuntalaisen osallistumaan Nälkäpäiväkeräykseen 13.–15. syyskuuta. Kerääjäksi voi ilmoittautua sähköpostilla [email protected]. Ennakkoilmoittautuminen ei ole välttämätöntä, voit tulla myös vain keräyskeskukseen, jonka tiedot ja ohjeet löydät tekstin lopusta.

Lipaskerääjät ovat Operaatio Nälkäpäivän tärkeimpiä tekijöitä – he keräävät sen avun, jota Punainen Risti antaa apua tarvitseville. Nälkäpäivä on keräys, jossa kerätään varoja Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Varoilla autetaan sekä ulkomailla että Suomessa.

Katastrofirahastoon tallennetut varat ovat sitomattomia, eli niitä ei ole ennalta osoitettu tiettyyn kohteeseen. Varoilla voidaan auttaa siellä, missä kulloinkin on suurin hätä. Katastrofirahastosta autetaan esimerkiksi luonnonkatastrofien ja sotien uhreja eri puolilla maailmaa. Lisäksi lahjoituksilla tehdään pitkäaikaista kehitysyhteistyötä. Varoja käytetään myös kotimaassa: apua annetaan henkilöille ja perheille, jotka ovat äkillisissä onnettomuuksissa joutuneet vaikeaan tilanteeseen. Tällainen tilanne voi olla vaikkapa tulipalo, tulva tai rikoksen uhriksi joutuminen.

Jokaisesta katastrofirahastoon lahjoitetusta eurosta vähintään 85 senttiä menee avustuskohteeseen. Katastrofirahaston sääntöjen mukaan keräyskulut saavat olla korkeintaan 15 prosenttia. Katastrofin tai konfliktin kohdatessa nopea hätäapu on Punaisen Ristin perustyötä. Akuutin hädän jälkeen apua annetaan pitkäjänteisesti, jotta tulevaisuuden katastrofeilta voitaisiin välttyä. Sen avun tekevät mahdolliseksi suomalaiset kerääjät.

Porvoossa keräyspäivinä jaamme keräyslippaita kerhotilassamme (Jokikatu 25), josta saa ohjeet, liivin ja lippaan keräystä varten. Otathan kuvallisen henkilökortin mukaan!

Kerhotila on avoinna seuraavasti: torstai 13.9. klo 10-17,  perjantai 14.9. klo 10-17,  lauantai 15.9. klo 9-15.  

Näiden lisäksi osasto järjestää yhteistyössä Porvoon kaupungin nuorisopalvelujen kanssa keräystapahtuman syyskuun loppupuolella.

Lahjoitustavat lipaskeräykseen lahjoittamisen lisäksi: • suoraan Punaisen Ristin katastrofirahaston tilille 221918-68000; • IBAN: FI06 2219 1800 0680 00;SWIFT/BIC: NDEAFIHH • puhelimitse soittamalla numeroon 0600 12220 (20,12 € /puh. + pvm) • Lähettämällä tekstiviesti "SPR" numeroon 16499. Tekstiviestilahjoituksen hinta on 15 €.

Voit osallistua Nälkäpäivään myös perustamalla virtuaalisen keräyslippaan. Voit ladata virtuaalisen keräyslippaan yrityksesi kotisivuille ja seurata lippaaseen kertynyttä summaa reaaliajassa. Lisätitoja: http://www.nalkapaiva.fi/virtuaalinen-kerayslipas

Myös joidenkin yhtiöiden henkilöstöllä on lupa osallistua vapaaehtoistyöhön työaikana, kuten esim. Porvoon LähiTapiolan henkilökunta jalkautuu kahdeksi tunniksi lipaskerääjiksi Nälkäpäivänä.

Lisätietoja Porvoon keräyksestä:

Veli-Matti Salo, puheenjohtaja, Punainen Risti, Porvoon Osasto. Puh. 0400 949 832 email: [email protected]

Seppo Seppänen keräysjohtaja Punainen Risti, Porvoon Osasto. Puh. 040 523 0674

Askolassa yhteyshenkilönä toimii Maija Fabritius, email: [email protected]

SPR Porvoo

Aikaisempia kirjoituksia

SPR Porvoo

Uusimmat mielipiteet