Operaatio Nälkäpäivä etsii lisää kerääjiä

Punaisen Ristin lippaat

Anneli Vänttinen

 Viime vuonna Operaatio Nälkäpäivään osallistui kolmen päivän aikana koko maassa noin 20 000 kerääjää. Punaisen Ristin Porvoon osasto haastaa jokaisen kuntalaisen osallistumaan keräykseen 15.–17. syyskuuta. Kerääjäksi voi ilmoittautua Porvoon osaston keräysjohtajalle Seppo Seppäselle, puheenjohtaja Veli-Matti Salolle, internetissä osoitteessa www.nälkäpäivä.fi , sähköpostilla [email protected] tai tulemalla Porvoon osaston kerhohuoneelle (Jokikatu 25) keräyspäivinä. Lipaskerääjät ovat Operaatio Nälkäpäivän tärkeimpiä tekijöitä – he keräävät sen avun, jota Punainen Risti antaa apua tarvitseville.

-Viime vuonna keräykseen osallistui Porvoossa yli sata henkilöä. Nyt tavoitteenamme on löytää 20 uutta kerääjää, kertoo keräysjohtaja Seppänen. Operaatio Nälkäpäivänä kerätään varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Keräysvaroja ei sidota ennalta tiettyihin avustuskohteisiin, jotta niillä voidaan auttaa nopeasti heti, kun apua tarvitaan meillä tai muualla.
 
Keräyksen teemana Nälkä

Tänä syksynä Nälkäpäivä palaa juurilleen. Syksyn teema nälkä on kunnianosoitus keräyksen ensimmäisille vuosille, jolloin apua kerättiin Itäisen Afrikan nälänhädän uhreille. Samalla nälkä on tällä hetkellä ajankohtaisempi aihe kuin vuosikymmeniin. Maailmassa on tänä päivänä yli miljardi nälkää näkevää ihmistä. Se on enemmän kuin koskaan ennen.

Paras tapa taistella nälkää vastaan on ehkäistä sen syitä. Punainen Risti tekee töitä nälkää vastaan esimerkiksi kouluttamalla ihmisiä varautumaan sadot tuhoaviin luonnonkatastrofeihin. Kuivuudelle ja tulville alttiilla alueilla kehitetään tulvavaroitusjärjestelmiä samalla kun ihmisille jaetaan siemeniä ja viljelyvälineitä. Ihmisiä opetetaan viljelemään uusilla tekniikoilla ja pitämään huolta terveydestään.

Katastrofin tai konfliktin kohdatessa nopea hätäapu on Punaisen Ristin perustyötä. Akuutin hädän jälkeen apua annetaan pitkäjänteisesti, jotta tulevaisuuden katastrofeilta voitaisiin välttyä. Sen avun tekevät mahdolliseksi suomalaiset kerääjät.

Porvoossa keräyspäivinä jaamme lippaita kerhotilassamme (Jokikatu 25), josta saa ohjeet, liivin ja lippaat keräystä varten. Kerhotila on avoinna seuraavasti:

torstai 15.9. klo 10-17
perjantai 16.9. klo 10-17
lauantai 17.9. klo 9-15


 Mitä rahalla saa?
• 0,90 euroa: tuhkarokkorokotus yhdelle lapselle
• 1 euro: 25 litraa vedenpuhdistustableteilla puhdistettua vettä
• 4 euroa: muovinen vesikanisteri (20 litraa)
• 5 euroa: lämmin huopa
• 6 euroa: malarian ehkäisy- ja hoitopaketti
• 14 euroa: ruuanlaittovälineet viisihenkiselle perheelle
• 15 euroa: puhdasta juomavettä yhdelle lapselle koko vuodeksi
• 17 euroa: äitiyspakkaus (vauvan huopa, saippua, pyyhe, 2 sideharsovaippaa, vauvan vaate, muki, lusikka)
• 38 euroa: viljelynaloituspaketti afrikkalaiselle perheelle (maissin, papujen ja kasvisten siemeniä, lannoitteita sekä viljelysohjeet)
• 190 euroa: 16 neliömetrin kokoinen perheteltta
• 1950 euroa: 8000 litran vesitankki katastrofitilanteisiin

Lahjoitustavat:

• Anna rahaa lipaskeräykseen.
• Tee lahjoitus netissä: Maksun voi suorittaa Sampon, Aktian, Nordean Handelsbankenin, Osuuspankin, S-pankin, Ålandsbankenin ja Tapiolan nettipankkitunnuksilla tai Visa, Visa-electron, Mastercard tai Maestro –maksukorteilla. Voit tehdä lahjoituksen täällä.
• Lahjoita Punaisen Ristin katastrofirahaston tilille 221918-68000; IBAN: FI06 2219 1800 0680 00;SWIFT/BIC: NDEAFIHH
• Lahjoita puhelimitse soittamalla numeroon 0600 12220 (20,12 € /puh. + pvm)


Lisätietoja:
Seppo Seppänen
keräysjohtaja
Punaisen Risti, Porvoon Osasto
040 523 0674
[email protected]
www.porvoo.punainenristi.fi

Veli-Matti Salo
puheenjohtaja
Punaisen Risti, Porvoon Osasto
0400 949 832
[email protected]

http://www.nalkapaiva.fi