Uudenmaan TE-toimisto

Työnantajille tarjolla sileitä satasia: nuorten Sanssi-kortti kannustaa työllistämään

Nuorten asiat ja erityisesti nuortemme työllistyminen on yksi tärkeimmistä maamme hallituksen kärkihankkeista. Nuorten työllisyys on juuri nyt kesäkuun alussa erittäin ajankohtainen asia, kun nuoret valmistuvat oppilaitoksista, ja moni ammattiin valmistunut tai korkeakoulusta paperinsa ulos saava huomaa jäävänsä ilman työpaikkaa. Huhtikuun lopun tilasto Uudeltamaalta puhuu karua kieltään: yli 7 000 uusmaalaista, alle 25-vuotiasta nuorta on vailla työtä.

Avoimet työpaikat ovat työnantajien takana, ja työpaikkoja saadakseen valtiovalta on  työministeri Lauri Ihalaisen vauhdittamana vedonnut työnantajiin, että he rohkenisivat ja innostuisivat palkkaamaan tulevaisuuden tekijöitä.

Tähän yhteyteen työ- ja elinkeinoministeriö TEM käynnistää markkinointikampanjan, jossa työ- ja elinkeinohallinnon työnantajille tarjoama raha, palkkatuki nimeltään Sanssi-kortti, on keskiössä. Sanssi-kortilla työnantajalla on mahdollisuus saada 700 euroa/kk kymmenen kuukauden ajan nuoren työttömän palkkaamiseen.

Sanssi-kortti on saanut aivan omat nettisivunsa tätä kampanjaa varten; sivut löytyvät osoitteesta www.sanssi-kortti.fi, ruotsiksi www.sanssi-kortet.fi. Sivuille on koottu tietoa Sanssi-kortin ominaisuuksista sekä työnantajaille suunnatut toimintaohjeet Sanssi-kortilla palkkaamiseen.

”Useat työnantajat ovatkin innostuneet tarjoamaan työpaikkoja, palkkatukipaikkoja ja oppisopimusta. Olemme tehneet hedelmällistä yhteistyötä muun muassa Helsingin kaupungin, Kauppakamarin, Kesko Oyj:n sekä Kotipizza Oy:n kanssa”, iloitsee nuorten työllisyyden ja nuorisotakuun asiantuntija, kehittämispäällikkö Raimo Hokkanen Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimistosta.  

Uudenmaan TE-toimisto

Aikaisempia kirjoituksia

Uudenmaan TE-toimisto

Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto (TE-toimisto) on työn, työelämän, yrittäjyyden ja koulutuksen asiantuntija. Palvelemme kaikkia Uudenmaan alueen työnhakijoita, yrityksiä ja yrittäjiä.

Työ- ja elinkeinotoimistosta saat henkilökohtaista palvelua työnhaussasi sekä tietoa työmarkkinoista, koulutuksesta, ammateista, yrittäjyydestä ja työttömyysaikaisista etuuksista. Palvelumme ulottuvat omatoimisesti käytettävistä verkkopalveluista (www.te-palvelut.fi) henkilökohtaisiin palveluihin.

Uusimmat mielipiteet