Uudenmaan TE-toimisto

Kesällä työkkärissä asiointi

Kun kesän kynnyksellä useat määräaikaiset työsuhteet päättyvät, opiskelijat valmistuvat ammattiin ja muukin väki asioi työkkärissä, ruuhkia on odotettavissa. Jonotusta voi välttää asioimalla verkkopalveluiden kautta.

Marit Finne

Onko sinulla kesällä asiaa työkkäriin? Näppärimmin asiointi sujuu verkkopalvelujemme kautta osoitteessa www.te-palvelut.fi. Useita asioita voi kanssamme hoitaa myös puhelimitse, vaihdenumeromme on 0295 040 000.

Vältä jonotusta - ota verkkopalvelu avuksesi! 

Nopeutat merkittävästi asiointiasi, jos aloitat työnhakusi netin www.te-palvelut.fi kautta. Verkkosivuiltamme löytyvät ohjeet asiointiin kanssamme, kun klikkaat "Näin asioit kanssamme" logomme alla olevaa otsikkoa "Askeleet sujuvampaan asiointiin!"

Mikäli mahdollista, asioi kanssamme verkkopankkitunnuksia käyttäen sivullamme www.mol.fi/sahkoinenasiointi. Tätä kautta työnhakusi alkaa välittömästi, ja Sinulla on 14 päivää aikaa käydä henkilökohtaisesti TE-toimistossa vahvistamassa työnhakusi aloitus.

Kun asioit ensimmäistä kertaa TE-toimistossa, ota mukaasi opinto- ja työtodistukset sekä muut työnhakuun mahdollisesti vaikuttavat asiakirjasi. Ilman  dokumentteja TE-toimisto ei voi antaa lausuntoa Kelalle tai kassalle työttömyysetuuden saamista varten. 

Kysy Työlinjalta

Lisää ohjeita ja opastusta asiointiin saat verkkosivuiltamme www.te-palvelut.fitai soittamalla valtakunnalliseen puhelinpalveluumme Työlinjaan, joka vastaa numerossa 0295 020 700 ma-to klo 8-17 ja pe klo 10-17. Työlinjaan voi ottaa yhteyttä ja saada neuvontaa myös sähköpostitse [email protected].

Valtakunnallinen puhelinpalvelu Työlinja auttaa, kun tarvitset yleisneuvontaa

  • työ- ja elinkeinopalveluista tai verkkopalvelujen käytöstä
  • opiskeluun ja opintojen rahoitukseen liittyvistä asioista
  • muutosturvasta
  • työttömyysturvasta

Näin nopeutat työnhakua

  • Työnhakua voi nopeuttaa aloittamalla sen verkossa osoitteessa www.te-palvelut.fi
  • Asiointi verkossa kannattaa hoitaa verkkopankkitunnuksia käyttäen. Tällöin hakijalla on 14 päivää aikaa käydä henkilökohtaisesti TE-toimistossa vahvistamassa työnhakunsa aloitus (ennen 10 päivää).  
  • Opintonsa päättäviä neuvotaan aloittamaan työnhaku jo keväällä hyvissä ajoin ennen opiskelun päättymistä. Toukokuun loppu ja kesäkuu ovat ruuhkaista aikaa asioida TE-toimistossa.  

Uudenmaan TE-toimisto, viestintä, Marit  Finne

Uudenmaan TE-toimisto

Aikaisempia kirjoituksia

Uudenmaan TE-toimisto

Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto (TE-toimisto) on työn, työelämän, yrittäjyyden ja koulutuksen asiantuntija. Palvelemme kaikkia Uudenmaan alueen työnhakijoita, yrityksiä ja yrittäjiä.

Työ- ja elinkeinotoimistosta saat henkilökohtaista palvelua työnhaussasi sekä tietoa työmarkkinoista, koulutuksesta, ammateista, yrittäjyydestä ja työttömyysaikaisista etuuksista. Palvelumme ulottuvat omatoimisesti käytettävistä verkkopalveluista (www.te-palvelut.fi) henkilökohtaisiin palveluihin.

Uusimmat mielipiteet