Willit Maakarit syysvauhdissa

Kuvassa kevätkaudella 2011 valmistuneita kaupunkiaiheisia töitä.

Willit Maakarit

Willien Maakareiden syyskausi on pyörähtänyt käyntiin. Kesän aikana saadut ideat alkavat muovautua tekijöiden käsissä keramiikaksi. Puutarhaan voisi vielä tehdä muutaman lintuaiheisen pikkukoristeen tai miten olisi syksyn kanerville omannäköinen suojaruukku.

Syksyn teemoina ovat tuttuun tapaan sisä- ja ulkokäyttöön soveltuvat kynttilälyhdyt ja tuikkualuset: uutena haasteena pienoisveistosten teko. Mielessä orastaa erilainen ote – karkea savi, josta on vaivatonta rakentaa jotain ennen näkemätöntä.
 
Willit Maakarit tapaavat savitöiden parissa kolme kertaa viikossa. Jos ei iltaa voi keramiikkapajalla viettää, voi savea muovata päivisinkin. Savi tuntuu käsissä mukavalta. Työstämisen aikana arki unohtuu ja työ vie mennessään. Lopputulos on viimeiseen saakka yllätys. Uunin avaaminen on aina jännittävää.
 
Keramiikan valmistamisessa on ääretön määrä ulottuvuuksia. Aina voi oppia ja aina löytää uutta. Koskaan ei tule sitä päivää, jolloin on kaiken tehnyt tai kaiken nähnyt. Saven mullistavin ominaisuus on sen ääretön monimuotoisuus, ja sitä tarvitaan keramiikan sieluksi.
 
Lisätietoja: [email protected] tai wilda [email protected]

Willit Maakarit

Keramiikkayhdistys Willit Maakarit ry, Wilda Makare rf on koonnut riveihinsä harrastajakeraamikkoja vuodesta 2008 lähtien. Toimitilamme on Loviisassa Seppäläntiellä.

Työstämme savesta moni-ilmeistä keramiikkaa. Mukana on vasta-alkajia ja pitkään saven kanssa puuhanneita. Meitä yhdistää halu viettää laatuaikaa hyvässä seurassa kädet savessa.