Portugali kärjessä Porvoon tilastoissa

Porvoon matkailu on lähikuukausina todennäköisesti lähialuematkailun varassa. Arkisto/Jyrki Hämäläinen

toimitus

Porvoossa yöpyneiden ulkomaalaisten vapaa-ajanmatkustajien määrä kasvoi heinä-elokuussa (Uusimaa 30.11.).

Myös vuositasolla on kasvua. Yöpymistilastot eivät kuitenkaan kerro koko totuutta porvoolaisista turisteista. Valtaosa turisteista tekee Porvooseen päivämatkan. Yöpymistilastoihin pääsevät mukaan vain yli 20 paikan majoitustilat. Porvoossa on iso määrä pienempiäkin majoitusliikkeitä.

Eniten tilastoja sekoittavat kuitenkin Kilpilahteen töihin saapuvat ulkomaalaiset.

Perinteisesti Porvoossa on yöpynyt eniten saksalaisia tai venäläisiä. Nyt tilaston kärjessä on uusi tuttavuus. Lokakuun loppuun mennessä eniten yöpyneitä ulkomaalaisia on tullut Porvooseen Portugalista.

Tilaston perusteella ei kuitenkaan kannata vielä ryhtyä muuttamaan mainoskylttejä portugalin kielelle. Ainakaan keskustan alueella. Portugalilaisia on vetänyt puoleensa Kilpilahden alue. Myös ensi vuonna Kilpilahden suurseisokki tulee näkymään kaupungin majoitustilastoissa. Se ei ole kuitenkaan huono asia. Jokainen Porvooseen saapuva matkailija käyttää täällä varmasti myös palveluja.

Kansainvälisistä matkailijoista vain joka kolmas yöpyi Porvoossa hotellissa. Se kertoo osaltaan myös Porvoon tarjonnasta. Täällä on paljon erilaisia vaihtoehtoja. Kilpilahden remontin aikaan majoitustarjonta monipuolistuu entisestään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.