Tissiystävällinen työpaikka

toimitus

Minä olen Tissilähettiläs. Tämä tärkeä arvonimi on myönnetty minulle pari vuotta sitten Tunne rintasi ry:n toimesta. Tissilähettiläät ovat rintasyöpätietouden levittäjiä ja on erityisen siistiä tulla kutsutuksi supersankariksi terveyden ja tissien asialla. Tissilähettiläs on arvonimi, jolla Tunne rintasi ry haluaa nostaa esiin tärkeää rintasyövän varhaistoteamisen eteen tehtyä työtä.

Olen aktiivinen rintojen omatarkkailun puolestapuhuja ja kehotan jokaisessa sopivassa tilanteessa ihan meitä jokaista tutkimaan rintansa säännöllisesti. Tässä kohtaa tieto ei lisää tuskaa vaan terveyttä.

Rintasyöpä on työikäisten naisten yleisin kuolinsyy. Siksi on erittäin tärkeää huolehtia työyhteisöjemme terveydestä jakamalla tietoa rintasyövän oireista ja omatarkkailun tärkeydestä myös työpaikoilla. Halusin, että minun työpaikkani Tehy on Tissiystävällinen työpaikka ja tilasin henkilöstöllemme maksuttoman tissituokion, rintojen omatarkkailun opastustilaisuuden, jossa opimme rintojen terveydestä uudesta näkökulmasta.

Rintasyöpä on yleisin syöpä Suomessa. Vuosittain löydetään yli 5 000 uutta rintasyöpätapausta. Rintasyöpä voi tulla kenelle tahansa, mutta naisilla se on yleisempää. Jopa joka kahdeksas nainen sairastuu siihen jossain elämänsä vaiheessa. Se tarkoittaa sitä, että syöpä koskettaa hyvin montaa perhettä, kaveriporukkaa ja työyhteisöä.

Etukäteen emme voi tietää kuka meistä sairastuu. Meillä ei ole keinoa ehkäistä sitä, koska rintasyövän syytä ei tunneta. Jäljelle jää vain mahdollisimman varhainen toteaminen ja asianmukainen hoito. Rintasyövän ennustetta parantaa sen varhainen toteaminen: kun syöpä ei ole vielä päässyt leviämään, sitä on helpompi hoitaa.

Sen sijaan, että lähetät sosiaalisessa mediassa mystisiä sydän-emoji -päivityksiä, tee oikea terveysteko ja aloita säännöllinen rintojen omatarkkailu! Jaan sinulle oman muistisääntöni: tee tilipäivänä tissiteko. Ole omien rintojesi terveyden supersankari. Lupaan, että saat itsellesi jotakin palkkaakin arvokkaampaa: voit pelastaa oman henkesi.

Mitäpä jos kutsuisit Tunne rintasi ry:n maksuttoman asiantuntijan teille kylään jäseniltaan, polttareihin tai vapaa-ajan harrastusryhmään? Eikö olisi aika hienoa, jos sinun työpaikkasi saisi ”Tissiystävällinen työpaikka” -diplomin?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.