Kaivaukset jatkuvat vanhassa Porvoossa

Vanhan Porvoon kaivaukset siirtyvät ensi vuonna museotorille. Inka Töyrylä

Marko Enberg

Porvoon vanhassa kaupungissa kaivetaan jälleen ensi kesänä. Nyt vuorossa on Museotorin kiveyksen uusiminen. Kaupungin kuntatekniikan tiemestarin Seija Kindstedtin puheista (Uusimaa 4.9.) on pääteltävissä, että remontti voi kestää lähes vuoden. Remontti aloitetaan keväällä ja se tuskin valmistuu vuoden 2020 aikana.

Tuon kokoluokan remontille ei löydy oikeaa ajankohtaa. Syksyllä remonttia voisi tehdä, mutta talvi haittaa arkeologisia kaivauksia. Tori ei voi myöskään olla remontissa joulusesongin aikaan. Joulutapahtumat ja joulurauhan julistus olisivat haastavia kaivausten ympärillä.

Yhtenä vaihtoehtona on remontin tekeminen kolmessa osassa. Se auttaa varmasti osaltaan, mutta toisaalta se venyttää remontin kokonaisaikaa. Vai onnistuisiko se niin, että yksi osa tehdään syksyllä, toinen keväällä ja kolmas taas seuraavana syksynä?

Vastaavia remontteja tehdään turistipaikoissa ympäri maailmaa. Pelkästään Porvoon ilmiöstä ei ole kyse. Museotorin kiveys on jo varsin huonokuntoinen, joten remontin tarvekin on ilmeinen.

Turistivirtaan se vaikuttaa varmasti. Päivämatkaa Porvooseen suunnitteleva voi hyvinkin miettiä, ettei sinne nyt kannata mennä, kun Vanha Porvoo on remontissa.

Ratkaisua tehdessä on siis hyvä kuunnella myös alueen yrittäjiä.

Kaikkia miellyttävää ratkaisua ei ole olemassakaan.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut