Smakuilusta on tullut ilmiö Porvoossa

Smaku-voittajan tittelistä ei ole yhdellekään ravintolalle ainakaan haittaa. Seireeni voitti tänä vuonna myös yleisöäänestyksen. Marko Enberg

toimitus

Neljännen kerran järjestetty Smaku -ruokatapahtuma on mainio esimerkki porvoolaisesta yritysyhteistyöstä. Jo ilmiöksi muodostunut smakuilu toi Porvooseen ruokamatkailijoita, jotka kiertelivät ravintolasta toiseen. Suuri joukko porvoolaisiakin tutustui Smaku-viikkojen aikana paikallisiin ravintoloihin ja löysi kenties itselleen sopivan ruokapaikan vaikkapa isänpäiväksi.

Iso osa ravintoloista hyödynsi Smakun tuomat mahdollisuudet hienosti, mutta parannettavaakin jäi. Ravintolat olisivat selkeämmin voineet edes omilla verkkosivuillaan kertoa, mihin aikaan Smakuja tarjoillaan. Oma lukunsa ovat ravintolat, jotka ovat esimerkiksi sunnuntaisin kiinni. Totta kai ravintolaväki tarvitsee vapaapäivänsä, mutta olisiko Smaku-viikkojen ainoa sunnuntaipäivä ollut jotenkin ratkaistavissa. Nyt Porvoossa kierteli ruokamatkailijoita, jotka kävivät turhaan repimässä muutamien ravintoloiden suljettuja ovia. Smaku-annokset eivät varmasti olleet ravintoloille taloudellisesti merkittävä tulonlähde, mutta markkinointiarvoa ei voi edes mitata.

Smaku on tehnyt Porvoosta entistäkin vahvemman ruokakaupungin. Se on kaupungille myös hyvä matkailuvaltti, jota kannattaa hyödyntää kaikin keinoin.

Smaku saa jatkoa ensi vuonna. Ensikertalaisena mukana olleen Seireenin voitto voi rohkaista mukaan uusiakin ruuan ammattilaisia. Smaku-voittajan tittelistä ei ole yhdellekään ravintolalle ainakaan haittaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Maskikauppa lähti jo Porvoossakin nousukiitoon – kauppa kiihtyi heti kun THL:n edustaja vihjaisi tulevasta maskisuosituksesta
 2. Katso 360°-video: Katso video: Tältä näyttää meno ravihevosen kyydissä Loviisan raveissa
 3. Porvoon kouluihin uusia toimintatapoja viruksen varalta - todennäköisesti kouluihin ei tule maskipakkoa
 4. Tänään rapsahti rahaa monen tilille verottajalta – mitä jos et saanutkaan, vaikka piti?
 5. Askolan kunnanjohtajan valinnasta valitus hallinto-oikeudellekin
 6. Poikkeusolojen ilmiö: Hurjia ylinopeuksia ja räikeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia
 7. Jos koivu olisikin mänty? – taiteilija Jarmo Vellonen tutkii puiden ja muiden identiteettejä
 8. Loviisan kesäravit saatiin vihdoinkin käyntiin – samalla juhlistettiin radan 70-vuotista taivalta juhlalähdöllä
 9. Perussuomalaisten teltta houkutti yleisöä lauantaina – eri puolueiden ehdokaslistoilla on vielä tilaa
 10. Korona kuritti risteilykesää – kotimaanmatkailu pelasti, lapsiperheet ovat rohkeimpia
 11. Näköislehdessä tänään: Seksi ei ole koskaan kiinnostanut Outi Lähdettä – Pyrkii lisäämään tietoisuutta aseksuaalisuudesta
 12. Kolumnisti Harri Virtanen ruotii terveydenhuoltoa – "Asiakkaistani osa on yhteiskunnassa kiinni olevia huumeidenkäyttäjiä"
 13. Kerkkoon Urheilijat Porvoon paras seura 9-15 vuotiaiden yleisurheilun piirinmestaruuskisoissa
 14. Peltogrilli avautui nyt myös keskustassa
 15. Juornaankylän kesäteatteri leikittelee kuntapolitiikalla – "Näytelmä ei piikittele Askolan kuntaa"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.