Äänestysnapit iskivät autoihin

Traficomin mittaajat ratkaisivat Porvoon keskustan alueella autoilijoita kiusanneen lukitusongelman. Juha Perämäki

Marko Enberg

Porvoon torilla ja kaupungintalon edessä jo kesäkuusta asti jatkuneet yllättävät autojen lukitusongelmat ratkesivat (Uusimaa 9.8.).

Uusimaan lukija otti toimitukseen yhteyttä ja kertoi, miten auto oli juuri hinattu pois parkista, kun ovet eivät auenneet.

Torikauppias kertoi puolestaan, miten oli nähnyt useamman tapauksen, missä lukitus ei toiminut. Joku oli myös mennyt autoonsa takaluukun kautta sisään, kun ovet eivät auenneet.

Uusimaan lehtijutun (3.8.) jälkeen pari tuoreinta lukitushäiriöstä kärsinyttä teki Traficomille ilmoituksen häiriöstä.

Niinpä Traficomin radiohäiriötiimi lähti selvittämään, mistä häiriö johtuu.

Syy löytyi kaupungintalon valtuustosalista, missä langaton äänestyslaite oli jäänyt lähettämään samaa taajuutta, mitä jotkut autojen avaimet käyttävät.

Näin pitkät arvuuttelut ja vedonlyönnit saivat ratkaisunsa. Syy ei sittenkään ollut autojen latauspisteellä tai yksittäisten ihmisten ovikelloissa.

On kuitenkin huolestuttavaa, kun yhdellä suhteellisen harmittomalla sähkölaitteella saa autojen sähkötoimintoja noin helposti toimimattomiksi.

Toisaalta tapaus osoitti, että epäkohdista kannattaa puhua. Ilman toimitukseemme tullutta lukijan vinkkiä torin parkissa ihmeteltäisiin edelleen, miksei auton ovet aukea.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu