Mielipide: Koulukyytipäätöstä on tarkasteltava vielä uudelleen

toimitus

Porvoon sivistyslautakunnan enemmistö teki muutama viikko sitten päätöksen, jonka mukaan kuuden porvoolaistien vaarallisuusluokitusta ei muuteta siten, että nykyistä useammat oppilaat olisivat oikeutettuja koulukuljetukseen. Neljä lautakunnan jäsentä hävisi äänestyksen, ja vaarallisuusluokitukset jätettiin entiselleen lukuvuodeksi 2019–2020.

Tilanne on johtanut siihen, että vanhemmat kuljettavat lapsia itse kouluun tai maksavat kyydeistä kokiessaan kyseiset tiet jälkikasvulleen liian vaarallisiksi liikkua itsenäisesti.

Teiden vaarallisuusluokitusta on muutettu vuoden 2016 luokitusten jälkeen siitä huolimatta, että teiden kunnossa tai liikenteen määrässä ei ole tapahtunut tämän jälkeen muutoksia. Porvoon käyttämä Koululiitu -järjestelmä laskee teiden vaarallisuutta matemaattisesti. Järjestelmän tulisi kuitenkin toimia vain apuvälineenä, eikä korvata tiellä vallitsevien olosuhteiden tarkastamista paikan päällä. Koululiitu -järjestelmän antamat tulokset pitäisikin päivittää vastaamaan tiestön ajankohtaista tilannetta.

Tulemme esittämään kaupunginhallituksen kokouksen kyseisessä asiakohdassa otto-oikeuden käyttämistä. Mielestämme sivistyslautakunnan tulisi tarkastella vielä kertaalleen teiden vaarallisuusluokituksia sekä edellyttää koulukyytien myöntäjiltä jalkautumista kyseisille tieosuuksille koulujen alkamis- ja päättymisaikaan toteamaan teiden liikennöintimäärät sekä muut tieolosuhteet.

Elin Blomqvist-Valtonen (rkp), Outi Lankia (kesk), Anna-Stiina Lundqvist (vihr). Kaupunginhallituksen jäsenet

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.