Kriisi voi myös yhdistää

Elämme poikkeuksellista aikaa, jota leimaa päivittäinen huoli koronviruksen leviämisen vuoksi. Olemme joutuneet tekemään paljon muutoksia myös kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluihin viime viikkoina. Kiireettömiä palveluita on vähennetty, ja voimavarat on ohjattu välttämättömiin palveluihin, esimerkiksi koronaneuvontaan ja uuden koronatestauspisteen ja alueellisen koronasairaalaosaston perustamiseen.

Tarjoamme tukea sairastuneille ja muille apua tarvitseville. Suojaamme ikäihmisiä ja riskiryhmiin kuuluvia ja koetamme löytää tapoja tukea myös heitä, jotka ovat entistä yksinäisempiä poikkeustilanteen vuoksi.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilökunta tekee parhaansa ”eturintamassa”, sen tiedon varassa, joka meillä on tässä epävarmassa ja uudessa tilanteessa. Avuksemme on siirretty hoitoalan tutkinnon suorittanutta henkilöstöä esimerkiksi päiväkodeista ja työterveydestä. Koulutamme heidät uusiin työtehtäviin. Pyrimme näin varmistamaan, että hoitohenkilökuntaa on riittävästi myös siinä tilanteessa, jos korona leviää laajemmin Porvoon alueella. Myös monet vapaaehtoistyötä tekevät ovat tarjonneet apuaan.

Kriisi on tuonut tullessaan myös jotain hyvää. Olemme oppineet tuntemaan toistemme vahvuuksia, ja yhteistyö on osoittautunut kullanarvoiseksi. Lämmin kiitos siitä teille kaikille.

Virus pakottaa meidät eristäytymään monista läheisistämme. Halaaminen ei ole nyt mahdollista, mutta voimme keksiä muita tapoja olla yhteydessä läheisiimme. Ja auttaa vaikkapa naapuria, johon emme ole aikaisemmin edes tutustuneet.

On tärkeää muistaa tehdä myös mukavia asioita, jotta jaksamme poikkeuksellista arkea. Joku rentoutuu leipomalla, toinen tekemällä käsitöitä. Teen itse juoksulenkkejä, ja ilahdun, kun huomaan ikkunassa nallen, joka on laitettu esille ilahduttamaan lapsia.

Jokaisen täytyy nyt tehdä oma osansa, jotta voimme estää koronan leviämistä. Tärkeintä on välttää sosiaalisia kontakteja ja huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Kannattaa katsoa käsienpesun ohjevideo THL:n verkkosivuilta – ja huolehtia siitä, että oikea tekniikka on hallussa myös omilla läheisillä.

Kaupungin verkkosivuilta löytyy koronaa koskevaa tietoa, ohjeita ja neuvontanumeroita. Neuvonta on tarkoitettu kaikille porvoolaisille.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut