Pankkiasiat on fiksua hoitaa sähköisesti

Marko Enberg

Korona-pandemialla on luonnollisesti suuri merkitys myös taloudelle. Ensiksi vaikutukset näkyvät yrityksissä ja seuraavaksi yksityistalouksissa. Yksityiset ovat vielä maltillisesti reagoineet tilanteeseen (Uusimaa 20.3.).

Pankkikonttorissa asiointia kannattaa koronan aikaan välttää. Jokainen voi tahollaan miettiä, onko tämä sellainen asia, että se pitää hoitaa heti ja vaatiiko se konttorissa vierailua?

Porvoolaiset pankit ovat jo lyhentäneet merkittävästi aukioloaikojaan. Haasteita tuovat myös korona-määräykset, joiden myötä pankkisaliin saa ottaa kerrallaan kymmenen ihmistä henkilökunta mukaan laskien.

Nyt onkin hyvä hetki kerrata tai opetella pankkikortin käyttöä. Lisäksi pankkipalveluita on muutenkin järkevää hoitaa puhelimitse tai sähköisiä kanavia pitkin. Iso osa pankkien henkilökunnasta on siirtynyt jo etätöihin.

Aivan samalla tavalla kun kaupoista saa jatkossakin ruokaa, niin pankeista saa tulevinakin viikkoina käteistä. Se on sitä yhteiskunnan huoltovarmuutta.

Isommassa kuvassa omaa henkilökohtaista taloutta on kuitenkin syytä pohtia. Jos korona tuo mukanaan lomautuksia tai irtisanomisia, niin niiden mahdollisia vaikutuksia on hyvä miettiä etukäteen ja niistä kannattaa olla ajoissa yhteydessä omaan pankkiinsa. Jotkut pankit ovat jo tarjonneet muun muassa lyhennysvapaita.

Kommentoi