Mielipidekirjoitus: Vanhuksista pidetään huolta – ei syrjitä

Bengt Dahlqvist, 84-vuotias eläkeläinen, Porvoo

Olen seurannut, miten yli 70-vuotiaat vanhukset kokevat, että heitä syrjitään koronakriisin aikana. Tätä on erittäin vaikea ymmärtää.

Hallituksen päätökset on tehty aina terveysviranomaisten tietojen pohjalta. Annetut toimintaohjeet ovat minun mielestäni vain meille vanhuksille eduksi, niin tiedämme, miten meidän kannattaa virusaikana toimia. Ne eivät todellakaan syrji meitä.

Itse olen 84-vuotias ja minusta ohjeista tulee tunne, että meistä pidetään huolta tämän vaarallisen viruksen aikana. Pitää muistaa, ettei meillä ole ulkonaliikkumiskieltoa, ainakaan vielä. Jokainen voi liikkua vapaasti, kunhan muistaa pitää aina turvavälin. Kauppoihin on jopa merkitty nämä turvavälit kassoille, mikä on hyvä asia.

Ymmärrän hyvin niitä vanhuksia, jotka ovat palvelutaloissa. On varmasti hankalaa, kun omaiset eivät voi tulla käymään. Mutta tämä asia paranee varmasti Porvoossakin.

Suomessa on tällä hetkellä (18.5.) 6 347 tartuntaa ja 298 kuollutta. Suurin osa kuolleista on ikäihmisiä. Se on syy, miksi hallitus ja terveysviranomaiset pitävät meistä huolta ja sen minusta jokaisen vanhuksen pitäisi nyt ymmärtää. Käsitys syrjinnästä on täysin väärä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu