Pääkirjoitus: Porvoo on maan kärkeä imagoltaan

Porvoo ylsi valtakunnallisessa imagotutkimuksessa hienosti neljänneksi. Tanja Kuisma

Porvoolla on suomalaisten silmissä erittäin hyvä imago ja kaupunki herättää positiivisia tuntemuksia. Tuoreessa Taloustutkimuksen imagotutkimuksessa Porvoo ylsi komeasti neljänneksi (Uusimaa 21.5.). Edelle pääsivät vain Tampere, Jyväskylä ja Turku. Kaksi vuotta sitten Porvoo oli vastaavassa tutkimuksessa seitsemäs, joten imagomme on vain parantunut, vaikka kaikki kaupunkiimme liittyvät asiat eivät meitä paikallisia niin aina lämmitäkään.

Erityisen hyvin Porvoo pärjäsi, kun arvioitiin asumisen ja elämisen turvallisuutta, viihtyisyyttä ja kasvuympäristöä lapsille. Porvoon työpaikkatarjonta ja opiskelumahdollisuudet eivät vastaavasti yltäneet aivan tuolle tasolle.

Porvoo oli kiinnostuksen kohteena myös muuttokohteena. Kun tutkimuksessa kysyttiin muuttohalukkuudesta kaupunkiin, edelle menivät Helsinki, Espoo, Vantaa ja Tampere. Erityisesti helsinkiläiset näkevät Porvoon mahdollisena muuttokohteena.

Korona-aikaan moni on varmasti nähnytkin oman asuinympäristönsä aivan uudessa valossa. Normaaliarjessa niin sanotusti itsestään selviltä tuntuvat jutut, kuten luonnonläheisyys, on noussut uudenlaiseksi rikkaudeksi.

Tutkimuksen tuloksia kannattaa hyödyntää kaupungin markkinointia suunniteltaessa. Toki pitää muistaa, että merkittävä osa Porvoossa vierailevista käy vanhassa kaupungissa. Eli vieraspaikkakuntalainen muodostaa mielikuvansa kaupungista suurelta osin tuosta kaupunginosasta syntyneen näkemyksen mukaan. Se ei kuitenkaan vähennä menestyksen arvoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.