Mielipidekirjoitus: Senioreiden puistojumppa saatava myös Kokonniemeen

Sari Glad, puistojumppaaja, työikäisestä senioriin, Gammelbacka

Koronaviruspandemian takia ikäihmiset ovat joutuneet kärvistelemään kotioloissa kuukausikaupalla.

Joka taholla ollaan huolestuneita näiden ihmisten kunnosta ja olemattomista liikunnan mahdollisuuksista. Porvoon kaupunki tyytyi kuitenkin vain lomauttamaan liikuntaa hoitavat työntekijänsä ja antamaan vinkkejä itseohjattuun tekemiseen.

Yksityisyrittäjät sen sijaan ryhtyivät toimiin, halusivat auttaa itse ilmaiseksi tai hankkivat sponsorit ja alkoivat kuntouttaa ihmisiä netin kautta. Tämä on ollut pelastus sadoille kotona istuville.

Kesän puistojumpat senioreille ovat nyt mitä sopivin ja edullinen tapa kaupungin tehdä jotakin asian eteen. Mutta - vain yksi seniorijumppa on tarjolla ja sekin koko suuren läntisen kaupunginosan ulottumattomissa, Suiston kentällä.

Harvalla ikäihmisellä on auto eikä pyörällä Tolkkisista, Hamarista, Haikkoosta, Eestinmäestä ja Gammelbackasta sinne huonoin jaloin poljeta (ajoaika n. 2 tuntia!). Bussilla ei riskiryhmäläisen edes suositella matkustavan.

Raha-, kapasiteetti- tai resurssikysymys tämä ei voi olla, sillä voihan vetäjää kierrättää Suistolta Kokonniemen kentälle. Siellä ei ole näkynyt päiväsaikaan viime kesänä eikä nytkään ristin sielua. Sitä paitsi 1 tunti kerran viikossa ei voi olla mahdoton järjestää.

Kokonniemen kenttä on ollut erinomainen jumppapaikka läheisin uimaloineen, suihkuineen ja lyhyine etäisyyksineen ja bussiyhteyksineenkin. Kenttä on tasainen ja katvepaikkojakin löytyy. Musiikki ja ohjaus sujuu siellä siinä missä muuallakin.

Arvoisat kaupungin päättäjät. Kun kerran pidätte ikäihmisten hyvinvointia tärkeänä – nyt enemmän kuin koskaan, tehkää sen eteen myös käytännössä kaikki voitava. Seniorijumpan järjestäminen on keinoista halvin ja helpoin.

Olemme tehneet asiasta vetoomuksen, johon on pikaisella keräyksellä saatu jo puolisen sataa nimeä. Vetoamme siihen, että senioreiden puistojumppa tuodaan myös kaupungin väestöllisesti suureen, läntiseen kaupunginosaan ja että jumppa aloitetaan Kokonniemen kentällä asianmukaisin turvavälein.

Streamaus on hyvä asia, mutta se ei palvele läheskään sitä suurta seniorijoukkoa, jolla ei ole nettiyhteyksiä eikä tietokonetta.

Kommentoi