Pääkirjoitus: Onnistuuko kellojen kääntö taaksepäin?

Iiro Välimäki ja muut lääkärikeskus Fenixin perustajat pyrkivät aloittamaan toiminnan Porvoon keskustassa elokuun aikana. Outi Paappanen

Itsenäisen Porvoon Lääkärikeskuksen tarina päättyi 2018, kun pääomistajat myivät yrityksensä Mehiläiselle.

Yksityisen terveysbisnesjätin toimintatapa ei ole miellyttänyt läheskään kaikkia porvoolaisia. Porvoon Lääkärikeskuksessa on käyty yt-neuvotteluja ja sosiaalisessa mediassa on paheksuttu hinnankorotuksia.

Viimeksi koronaviruspandemian alla henkilöstö ihmetteli Mehiläinen-konsernin tapaa ryhtyä välittömästi lomautuksiin.

Uusimaa uutisoi ennen juhannusta, että uusi Lääkärikeskus Fenix avaa ovensa elokuussa niin sanotussa Voimatalossa, jossa Porvoon Lääkärikeskus toimi vuosina 2002–12.

Toimitusjohtaja Iiro Välimäen mukaan perustajat haluavat ottaa osakkaiksi myös lääkärikeskuksen ammatinharjoittajat ja työntekijät.

Jää nähtäväksi, pystyvätkö terveysalan ammattilaiset kääntämään kelloja menestyksekkäästi taaksepäin. Ainakin ensireaktiot lääkärikeskuksen "paluuseen" olivat myönteisiä.

Yksityisasiakkaat saattavat äänestää jaloillaan, moni siirtyy luottolääkäreiden perässä Mehiläisestä Fenixiin.

Sen sijaan yrityspuolella tilanne on haastavampi. Mehiläinen ei hevin luovu seudun yritysasiakkaistaan ja ison konsernin voima näkyy varmasti tehdyissä tarjouksissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.