Mielipide: Kaupungin nurmikkokentistä osa kukkakedoiksi

Outi Lankia, kaupunginvaltuutettu (kesk, ) Porvoo

Pitkin Porvoota pyöräillessä ja kävellessä silmä on kiinnittynyt siihen, että onko kaikki nurmikkoalueet tarpeen vai voisiko niistä osan muuttaa kukkakedoiksi.

Myös puistoissa osan nurmialueista voisi korvata niittykukilla. Porvoon kaupungilla on suuri määrä nurmialueita, joista osa voitaisiin muuttaa edistämään luonnon monimuotoisuutta ja samalla saada aikaan säästöjä sekä kauneutta kaupunkiin.

Ehdotan, että osa kaupungin nurmikkokentistä muutetaan kukkakedoiksi.

Kukkakedot voidaan perustaa aikaisin keväällä tai syksyllä syys–lokakuussa. Kukkaketojen perustamiseen voidaan osallistaa myös koululaisia ja lähiseudun asukkaita.

Nurmikoista muutettaville kukkakedoille kylvetään niin yksivuotisia kuin monivuotisia niittykukkia, joita suosivat perhoset, mehiläiset, kimalaiset ja muut hyönteiset. Hyönteisten määrä vähenee vauhdilla ja yksi syy on niiden elinympäristöjen yksipuolistuminen. Hyönteisten määrän vähenemisestä kärsivät myös linnut.

Kestävän talouden ohjelmassa päätettiin, että säästöjä haetaan nurmien hoitoluokituksen muuttamisella.

Nurmien leikkaamista saadaan vähennettyä sillä, että nurmialueiden pinta-ala pienenee, kun osa muutetaan kukkakedoiksi. Erilaiset kukkakedot eri puolilla kaupunkia toisivat iloa myös kaupunkilaisille ja turisteille tasaisten nurmikoiden sijaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut