Pääkirjoitus: | Tiedon jakamisen vaikeus

Porvoon kaupunki on ottanut viime vuosina isoja harppauksia tiedottamisessa ja osallistamisessa. Toimintaan on pantu paukkuja – Porvoon viestintäorganisaatio on pian henkilöstömäärältään jo Uusimaan toimituksen kokoinen.

Silti tietokatkoksilta ei voida välttyä. Nykypäivänä kanavia on valtavasti ja kaikkien kaupunkilaisten tavoittaminen ei enää onnistu yhtä hyvin kuin yhtenäiskulttuurin aikaan.

Aquiliina Riski ja hänen viisi lastaan yllättyivät täysin, kun lomareissulta palatessa tuttu leikkipuisto oli pantu maan tasalle. Eivätkä asialla olleet olleet vandaalit, vaan Porvoon kaupunki kaivinkoneineen.

Tulliportinkadun leikkipuiston korvaamisesta toisenlaisella oleskelualueella ei ollut tiedotettu etukäteen.

Ei toki voida lähteä siitä, että puistoverkoston muutostyöt olisivat kouluverkkoon rinnastettavia vuosikausien pohdintoja, mutta puistot ja viheralueet tuntuvat olevan yhä tärkeämpiä kaupunkilaisille.

Uusien puistojen suunnitelmavaiheessa on yleensä muistutusaika, jonka puitteissa mielipiteensä voi kaupungille ilmaista. Ehkä täysremonttien kohdalla voisi toimia samoin. Mielipiteet jakautuvat aina, esimerkiksi ylistetty Muumipuisto ilahdutti pieniä lapsia, mutta teini-ikää lähestyville se oli pettymys.

Kaikkia ei voi miellyttää, mutta etukäteistieto auttaisi valmistautumaan muutokseen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut