Pääkirjoitus: Toritoiminnan rima kannattaa pitää alhaalla

Kirpputorimyynnin salliminen Porvoon kauppatorilla ei tuonut paikalle montaakaan kauppiasta viime sunnuntaina. Samu Karvala

Länsirannan sunnuntaiset kirpputoritapahtumat ovat pitkän ja puuduttavan koronakevään jälkeen saanut porvoolaiset liikkeelle. Sunnuntaikirppikselle tarkoitettu alue on kauniin sään vallitessa todella täynnä ostajia ja myyjiä.

Porvoon kaupunki suhtautui kirpputorimyyjiin pitkään melko penseästi, mutta tänä kesänä he pääsevät myös kauppatorille sunnuntaisin pientä maksua vastaan. Nähtäväksi jää kuinka moni todella haluaa torille, sillä esimerkiksi viime sunnuntai-iltapäivänä siellä oli kovin tyhjää.

Porvoolaiset ovat vuosia harmitelleet torielämän vaatimattomuutta moniin samankokoisiin kaupunkeihin verrattuna. Torin uudistaminen on pian ovella. Hankkeen on arvioitu maksavan 8–10 miljoonaa euroa vuosina 2021–22.

Porvoolaisten ei enää tarvitse tulla päivittäisasioinnin vuoksi keskustaan. Ennen kuin remontti alkaa, kauppatorilla rima kannattaa pitää alhaalla ja tukea kaikkea aluetta elävöittävää toimintaa. Tori sopii keskeisen sijaintinsa ja asukasluvultaan pienen naapurustonsa vuoksi monenlaisten tapahtumien ja kaupankäynnin alustaksi. Torin alakulosta pitäisi päästä eroon.

Ilahduttavaa, että torilla kokeillaan esimerkiksi Porvoo soi -tapahtumaa elokuun puolivälissä.

Kauppatorilla on tällä hetkellä hyvin vähän menetettävää. Sen sijaan vanhan kaupungin Raatihuoneentorin historiallisesta miljööstä täytyy huolehtia tarkemmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu