Mielipide: Askola tarvitsee vahvaa ja vankkaa ammattilaista

Yks kuntalainen

Olen seurannut sivusta Askolan uuden kunnanjohtajan valintaa.

Tunnen häpeää, ettei tähän hienoon syntymäkuntaani tunnu saavan millään uutta kunnanjohtajaa.

Oli valinta kuka hyvänsä, niin toivon, että hänellä on sydämessä palava tahto nostaa kunta taas kukoistukseen ja estää paineet itsenäisyyttämme kohtaan.

Ollessani nuori kuntaa johti hieno mies, Alpo Taskula, tasapuolisesti ja jämäkästi suurella viisaudella. Hän oli meidän Urho Kekkosemme ja sen olen hänelle itsekin kertonut. Alpo jätti jälkeensä suuret saappaat, joita nämä viimeiset eivät ole lähellekään voineet täyttää.

Uskon kuitenkin, että on olemassa ehdokas, josta voi kasvaa yhtä suuri. Sen löytämiseksi ehdotan seuraavaa:

Valintakoetta, jossa kaikki saavat samat tiedot kunnan taloudesta ja heidän tehtävänään on tehdä realistinen suunnitelma seuraavaksi viideksi (5) vuodeksi. kunnan talouden kuntoon saattamiseksi. Suunnitelmasta kysymykset hallintojohtajalta ja valtuutetuilta siten, että ne esitetään samassa tilaisuudessa eikä hakijoilla mitään tietoa niistä. Vastausten pohjalta hallintojohtaja ja valtuutetut tekevät päätöksen.

Nyt kunta ei tarvitse nuoleskelijaa vaan vankkaa ja vahvaa ammattilaista, jolla on oikea visio tulevaisuudesta. Paras voittakoon kuten olen hiihtokilpailussa oppinut ja kilpailuun täytyy kutsua kaikki hakeneet!

Tuija Salorannasta sen verran etten tiedä, miten hän on toiminut, mutta olen huomannut, että pahassa paikassa, ”kun pojat ovat juosseet karkuun” niin hän on hoitanut sijaisuutta kuin kallio. Nöyrä kumarrus ja ehkä vielä joskus tuon ruusun.

Toivottavasti Askola saa pian hyvän kunnanjohtajan, joka sanoo: Kyllä se siitä!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu