Pääkirjoitus: Seurakunta iski nopeasti koronariskiin

Porvoon suomalainen seurakunta ei vähätellyt koronariskiä rippikoululeirillä. Arkisto / Outi Paappanen

Porvoon suomalainen seurakunta teki maanantai-iltapäivänä harvinaislaatuisen päätöksen rippikoululeirin keskeyttämisestä .

Seurakunnan työntekijät, isoset ja leiriläiset muodostivat tiiviin 39 henkilön joukon, joka oli ehtinyt toimia yhdessä jo useita päiviä. Kun useat leiriläiset alkoivat kärsiä flunssaoireista, tehtiin päätös leirin lopettamisesta kaksi päivää suunniteltua aiemmin.

Päätös nojasi yhteistyössä terveysviranomaisten kanssa tehtyihin toimenpideohjeisiin. Se antoi samalla porvoolaisille selkeän viestin siitä, että koronatilanne ei ole vielä ohi ja että esiintulevia riskejä ei hyssytellä, vaan niihin tartutaan tosissaan.

On epätodennäköistä, että leiriläiset todettaisiin koronapositiivisiksi, mutta mahdollista se on. Vaihtoehdot leirin keskeyttämiselle olisivat olleet huonompia – muutaman oireilevan nuoren kotiuttaminen tai leirin jatkaminen koronariskiä vähättelemällä.

Tästä herää tietenkin jatkokysymyksiä, kuten onko yhden henkilön oireilu peruste lopettaa useamman kymmenen henkilön kokoontuminen. Entä jos oireilu havaitaan heti tapaamisen alkuvaiheessa? Näistä tulisi olla jokaisella järjestäjäorganisaatiolla suunnitelma, sillä ainakin loppukesän ja syksyn ajan koronariski on vahvasti keskuudessamme.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.