Kolumni, Ann-Sofie Silvennoinen: Onnistumme, kun arvostamme toisiamme

Porvoo on onnistunut hyvin rajoittamaan koronaviruksen leviämistä. Suuri kiitos tästä kuuluu henkilökunnalle, joka on työssään kohdannut vaikeita kysymyksiä, uusia tehtäviä ja varmasti myös pelkoa ja epätietoisuutta, sekä kaupungin asukkaille, jotka ovat noudattaneet käsihygieniasta ja riittävistä turvaetäisyyksistä annettuja ohjeita. Yhteistyöllä olemme onnistuneet vähentämään tartunnan leviämistä.

Olen saanut paljon myönteistä palautetta asiakkailta, jotka ovat halunneet kiittää saamastaan kohtelusta ja hoidosta tänä aikana.

Tärkein tehtävämme koronatilanteen aikana on suojella ikääntyneitä ja muita riskiryhmään kuuluvia, joille virus on erityisen vahingollinen. Jatkuvana huolenaiheenamme on ollut, että koronatilanne voi lisätä yksinäisyyden ja ulkopuolisuuden tunnetta ja muita huolia kaikenikäisillä. Koronaviruksen vaikutus on ulottunut kaikkiin asiakasryhmiin iästä riippumatta.

Monella on ollut vaikeaa, ja tämä vaikutus näkyy vielä pitkään. Sosiaali- ja terveydenhuollossa teemme työtämme kaikkien asiakasryhmien hyväksi. Meidän kaikkien oikeus hyvään elämään on yhtä tärkeää ja arvokasta. Tarvitsemme lisää yhteistyötä, jolla vähennämme ulkopuolisuuden kokemuksia yhteiskunnassamme. Tämä ei ole yksistään perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon tai kolmannen sektorin tehtävä, vaan meidän kaikkien yhteinen tavoite, jota lähestymme eri näkökulmista.

Voimme itse kukin tehdä jotain keskinäisen avuliaisuuden lisäämiseksi yhteiskunnassamme. Tämä onnistuu vain, kun arvostamme toisiamme ja ymmärrämme työtä, jota tehdään paitsi omalla alallamme, myös oman alamme ulkopuolella.

Meillä on edessämme haasteellinen syksy. Tehtävänä on kertyneestä hoitovelasta huolehtiminen, jossa keskeistä on yhdenvertaisuuden periaatteen noudattaminen.

Meidän kaikkien oikeus hyvään elämään on yhtä tärkeää ja arvokasta .

Palveluiden saatavuuden parantaminen riippuu lisäksi siitä, tuleeko toinen korona-aalto. Lisäksi keskustelu valtakunnallisesta sote-uudistuksesta jatkuu. Palveluiden yhdenvertaisuus, tasa-arvo, laatu ja toimivat prosessit ovat työmme keskeisiä tavoitteita sote-uudistuksen etenemisestä riippumatta.

Kirjoittaja on Porvoon sosiaali- ja terveysjohtaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Maskikauppa lähti jo Porvoossakin nousukiitoon – kauppa kiihtyi heti kun THL:n edustaja vihjaisi tulevasta maskisuosituksesta
 2. Katso 360°-video: Katso video: Tältä näyttää meno ravihevosen kyydissä Loviisan raveissa
 3. Porvoon kouluihin uusia toimintatapoja viruksen varalta - todennäköisesti kouluihin ei tule maskipakkoa
 4. Tänään rapsahti rahaa monen tilille verottajalta – mitä jos et saanutkaan, vaikka piti?
 5. Askolan kunnanjohtajan valinnasta valitus hallinto-oikeudellekin
 6. Poikkeusolojen ilmiö: Hurjia ylinopeuksia ja räikeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia
 7. Jos koivu olisikin mänty? – taiteilija Jarmo Vellonen tutkii puiden ja muiden identiteettejä
 8. Loviisan kesäravit saatiin vihdoinkin käyntiin – samalla juhlistettiin radan 70-vuotista taivalta juhlalähdöllä
 9. Perussuomalaisten teltta houkutti yleisöä lauantaina – eri puolueiden ehdokaslistoilla on vielä tilaa
 10. Korona kuritti risteilykesää – kotimaanmatkailu pelasti, lapsiperheet ovat rohkeimpia
 11. Näköislehdessä tänään: Seksi ei ole koskaan kiinnostanut Outi Lähdettä – Pyrkii lisäämään tietoisuutta aseksuaalisuudesta
 12. Kolumnisti Harri Virtanen ruotii terveydenhuoltoa – "Asiakkaistani osa on yhteiskunnassa kiinni olevia huumeidenkäyttäjiä"
 13. Kerkkoon Urheilijat Porvoon paras seura 9-15 vuotiaiden yleisurheilun piirinmestaruuskisoissa
 14. Peltogrilli avautui nyt myös keskustassa
 15. Juornaankylän kesäteatteri leikittelee kuntapolitiikalla – "Näytelmä ei piikittele Askolan kuntaa"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.