Pääkirjoitus: Herkkukaupungin maine on hyväksi

Brunbergin uusi tehtaanmyymälä nousee vauhdilla Tarmolaan. Samu Karvala

Porvoon Tarmolaan kohoaa parhaillaan makeistehdas Brunbergin uusi tehtaanmyymälä, jonka pitäisi palvella asiakkaita ensi keväänä. Kunnon myymälä onkin tarpeen – kyseessä on yksi makeanhimoisten suosikkikohteista eteläisessä Suomessa.

Porvoolla on pitkä ja kunniakas maine herkkusuiden kaupunkina. Runebergin torttu on tietenkin oma lukunsa, Brunbergin suukkojen ja Alkujen lisäksi Porvoon lakritsi on maankuulua.

Uudemmista hittituotteista maininnan ansaitsevat ainakin Vanhan Porvoon jäätelötehtaan, Petris Chocolaten ja Pienen suklaatehtaan makupalat.

Vielä kun saataisiin historialliset Porvoon Tipat uudelleen leipomotuotantoon. Porvoon matkailuoppailla on oma teemaopastuksensakin nimeltä Kuvataidetta ja karamelleja, jolle pääsee esimerkiksi tulevana sunnuntaina 2.8. kello 15.

Porvoon matkailumaine nojautuu historian lisäksi vahvasti hyvään ruokaan ja juomaan. Kaupungin ravintolakirjo on suomalaisittain harvinaisen hieno. Jälkiruuat, herkut ja makeiset ovat aivan oma taiteenlajinsa, jonka markkinat ovat vahvassa kasvussa.

Omaperäiset ja itse kehitetyt ja tuotetut herkut ovat kaupungille vahva markkinointivaltti. Harva asia yhdistää sekä lapsia että vanhempiakin niin kuin makeanhimo. Porvoo voisi tuoda tämän alan osaamistaan voimakkaammin markkinoinnissa esille.

Kommentoi