Pääkirjoitus: Laivauutisilla on pitkät perinteet

Miinalautta Pyhärannan Porvoon-vierailu herätti laajaa huomiota. Samu Karvala

Miinalautta Pyhärannan ennalta ilmoittamaton vierailu Porvoon matkustajasatamassa torstai-iltapäivänä herätti laajaa huomiota porvoolaisten keskuudessa (UM 31.7.)

Ensimmäiset kuvat 43-metrisestä merivoimien aluksesta ilmestyivät sosiaaliseen mediaan sen ohitettua Hamarin ja huomattava joukko kansalaisia oli kerääntynyt jokirantaan jo silloin kun miinalautta oli kiinnittymässä laituriin.

Porvoon historiassa laivauutisilla on pitkät perinteet. 1800-luvulla kaupunkilaisten yleisin vapaa-ajanviettotapa oli seurata vesiliikennettä. Yhä edelleen Porvoonjokeen lipuva mielenkiintoinen alus on nähtävyys, jota monet käyvät katsomassa. Vielä nykyäänkin kantaporvoolaisen erottaa junantuomasta sillä, millainen on suhde Porvoonjoesta ahtaasti aukeavaan Suomenlahteen.

Puolustusvoimat puolestaan tasapainotteli Neuvostoliiton aikaisessa maailmassa puun ja kuoren välissä, mutta on sen jälkeisinä vuosikymmeninä onnistunut nostaman profiiliaan ja saamaan runsaasti medianäkyvyyttä.

Pyhärannan vierailulla Porvoossa oli sekä koulutuksellinen että pr-henkinen motiivi. Ani harvassa maailman maassa suhtautuminen puolustusvoimiin on yhtä myönteinen kuin Suomessa – tärkeimpänä syynä siihen on toki yleinen asevelvollisuus ja korkealla pysynyt maanpuolustustahto.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.