Porvoon keskustan kehittäminen on jämähtänyt paikalleen

Kirjoittaja hämmästelee, miten keskeisillä paikoilla sijaitsevat rakennukset voivat rapistua vapaasti. Juha Perämäki

Hyväntuulisesti Ari Forsberg, kaupunkikeskustan kehittäjä emeritus

Tuuli Hirvilammi oli kolumnissaan (Uusimaa 29.7.) asian ytimessä Porvoon keskustan tyhjistä liiketiloista keskeisillä paikoilla, loistavilla paikoilla! Ovat olleet vuosikausia nykyisellään ja mitään ei tule tapahtumaan vuosiin. Miksi? Ei ole tarvetta omistajilla tehdä mitään. Ei ole sanktioita - todellisia.

Porvoon keskustan kehittäminen on jämähtänyt paikalleen. Mielestäni tähän pitäisi vahvasti tarttua. Tietysti kysytään, mitä sinä tekisit... Tässä konkretiaa - voisiko esimerkiksi Etolan taloon tulla Porvoon Taidemuseo... Entiseen myymälätilaan sopisi. Huomattavasti edullisempi kuin uusi kiinteistö/rakennusinvestointi. Ymmärtääkseni Porvoon kaupungilla on tuhansia taideteoksia ns. jemmassa eli varastoituna. Ja ei mitä tahansa teoksia, vaan helmiä ja taas helmiä, jotka taatusti kiinnostaisivat ja olisivat Porvoon kaivatulle vetovoimalle vaan plussaa!

Tämä oli vain yksi idea, esimerkki. Entä entinen ns. Hellbergin talo Mannerheiminkadun varrella, Hopean korttelin kyljessä. Rapistuu, ja aivan keskeinen paikka keskustassa. Eikö nyt jotakin ideaa löytyisi. Vaikkapa vanhusten taloksi. Todella liki keskustaa. Kaupungin luulisi ainakin olevan kiinnostunut ajatuksesta.

On siis uskomattoman paljon ideoita ajatuksia asioiden kehittämiseksi. Mutta nykyinen tilanne ei asiaa tue. Keskustassa on kehittämisryhmä elävöittämään keskustaa - Porvoon elävä keskusta ryhmä - ensimmäistäkään ideaa tai ajatusta ei ole sieltä tullut.

Eikä edes keskustella eri intressiryhmien kanssa, kuten monet mm. eri katujärjestelyt osoittavat! Piispankadulle kävelykatua jne. Hukassa ollaan ja pahasti!

Mitä tehdä... Aktiivisen Porvoon Yrittäjät ryhmän, kaupungin johdon edustus kaavoitusjohtajineen ja keskeisten kiinteistönomistajien pitää hetikohta kokoontua ja avoimesti pohtia mitkä ovat yhteiset tavoitteet kaupungin keskustan kehittämisestä, ja mitkä ovat ne yhteiset lähiajan ja pitkän tähtäimen toimenpiteet. Ja lopuksi organisoitua. Ja tämä pitää tehdä nyt ja heti! On vuosia ja vuosikymmeniäkin hukattua aikaa, saamatta mitään faktista aikaiseksi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut