Ilmainen pysäköinti toisi asiakasvirtaa Porvoon keskustaan

Ilmainen aikaan perustuva pysäköinti toisi Porvoon keskustaan ihmisiä, arvioi kirjoittaja. Katja Juurikko

Jari Hanski, Apteekkari, Porvoon Uusi Apteekki

Porvoon keskustan elävöittämiseksi on annettu paljon hyviä ja varteenotettavia ehdotuksia. Haluaisin kuitenkin korostaa yhtä keinoa muiden ehdotuksien lisäksi ja rinnalle. Ilmainen aikaan perustuva pysäköinti. Aikaan perustuva ilmainen pysäköinti toisi varmasti asiakasvirtaa keskustaan ja tukisi täällä keskustassa toimivien yksityisyrittäjien liiketoimintaa. Tämä korostuu juuri nyt korona-aikana ja Matkahuollon toimipisteen purkutoimenpiteiden yhteydessä. Matkahuollon purkutoimenpiteistä johtuen ne vähäiset ilmaiset pysäköintipaikatkin ovat keskustassa nyt poissa käytöstä.

Otetaan esimerkiksi Hyvinkää, koska se on kaupunkina Porvoon kaltainen kooltaan. Hyvinkäällä siirryttiin 7 vuotta sitten koko kaupungin alueella aikaan perustuvaan ilmaiseen pysäköintiin. Tätä siellä ei ole kaduttu eikä muutosta entiseen ole havaittavissa. Tämä päätös oli osana keskustan kehittämishanketta. Aikarajoitus vaihtelee puolesta tunnista kahteen tuntiin. Tulon menetys on ollut kaupungille 100 000 euroa vuodessa, ei miljoona euroa.

Olen tätä mahdollisuutta ehdottanut Porvoon kaupungille. Kaupungin asiasta vastaavat virkamiehet eivät ole olleet asiasta kiinnostuneita. Siksi olemme Porvoon Uuden Apteekin osalta päätyneet asiassa omaan ratkaisuun ja hyvitämme jatkossa meillä asioivien asiakkaiden pysäköintimaksun kokeiluluonteisesti ainakin niin kauan, kun Matkahuollon rakennuksen purkutoimista johtuva remontti kestää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu