Mielipidekirjoitus: Askolan terveyskeskuksen palvelusta jatkuvasti kiitoksia

Askolan terveyskeskus on selviytynyt hyvin korona-ajastakin, kirjoittaja kiittelee. Tanja Kuisma

Ari Forsberg, Askolan kunnanvaltuutettu

Askolan terveyskeskus on selviytynyt terveydenhuoltotehtävästään mainiosti korona-aikanakin. Kiitos siitä kuuluu tietysti osaavalle henkilökunnalle. Terveyskeskuksen hyvä toiminta poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta kertoo hyvästä työilmapiiristä ja henkilökunnan joustavuudesta. Tämä luonnollisesti auttaa henkilökuntaa selviytymään vaativista tehtävistään paremmin. Myös hyvä yhteistyö Itä-Uudenmaan muiden kuntien kanssa on edesauttanut onnistumista.

Askolan kunnan taloustilanne oli heikko vielä pari vuotta sitten, jolloin tehtiin talouden säästöohjelma, jossa mm. terveyspalvelujen ulkoistamisella ajateltiin saavan vähennettyä kustannuksia. Viime vuonna 2019 Askola kuitenkin teki jo historiallisesti hyvän tuloksen. Yli 3,5 miljoonan euron plustulos oli koko Uudenmaan kuntien paras suhteessa väkilukuun. Tämäkin vuosi näyttää kohtuullisen hyvältä koronasta huolimatta. Näin ollen pitää koko säästöohjelmaa miettiä uudelleen ja päivittää nykytilanteeseen.

Terveyspalvelut ovat kuntien asukkaiden peruspalveluja. Askolassa pitää vaalia, että kunnan terveyskeskuksen tehokas, palveleva ja kuntalaisilta paljon kiitoksia saanut toimintaa saa jatkua. Askola tarvitsee myös lisää asukkaita. Vetovoimana on nähtävä kiitetyt terveyspalvelut, joita ei saa heikentää eikä viedä nykyistä etäämmäksi Askolasta.

Päinvastoin kehitetään toimintaa - Askolan terveyskeskuksella on kapasiteettia jopa ottaa lisää asiakkaita lähikunnista. Jo nyt on Askolaan siirtynyt terveyskeskuksen vaihtajia muista kunnista. Terveysaseman voi jokainen asukas eri kunnissa vaihtaa milloin vain kalenterivuoden aikana vaihtokaavakkeen täyttämällä. Vaihto tulee voimaan kahden viikon kuluessa ja vaihtoon pitää sitoutua vähintään vuodeksi.

Tässä vielä muutama esimerkki Askolan terveyskeskuksen saamasta palautteesta Askola foorumin facebook-sivuilla: "Askolan terveyskeskus huippu... Verenpainelääkkeet loppui perjantaina ja lauantaina yritin apteekista hakea lisää, mutta resepti oli vanhentunut. Maanantaina soitin tk ja parin tunnin sisällä oli resepti uusittu.... Kiitos teille...", "Kyllä meillä on Askolassa hyvä terveyskeskus. Kävin ottamassa rokotteen. Sain tosi hyvää palvelua", "Minäkin monessa paikassa asunut, niin parasta palvelua olen saanut Askolan terveysasemalla!" ja "Kiitos taas kerran Askolan terveyskeskus! Hammashoitolassa sain varmaan maailman parhaan hoidon ja kohtelun!" - Nämä olivat suoria lainauksia, jotka jokainen voi tarkistaa ko. sivuilta.

Vetoan kaikkiin Askolan päättäjiin - pidetään nämä Askolan kunnan terveyspalvelut ennallaan ja edesautetaan jopa lisäämään asiakaskuntaa. Samalla annetaan työrauha hyvälle työporukalle! Sote-uudistus tulee sitten aikanaan, jos on tullakseen. Mutta vuodet ennen sitä on toimittava viisaasti Askolan kunnan asukkaiden hyväksi!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu