Pääkirjoitus: Älkää katkaisko lasten harrastuksia

Omissa joukkueissa tai ryhmissä pyöritettävä lasten ja nuorten harrastustoiminta on syytä pitää käynnissä. Arkisto /Sirpa Repo

Kun tuntematon koronavirus säikäytti suomalaiset pahanpäiväisesti maaliskuussa, monet yhteiskunnan normaaleina pidetyt toiminnot katkaistiin todella nopeasti. Viikon aikana siirryttiin etätöihin ja -kouluihin ja lähes kaikki harrastustoiminta päättyi.

Nyt tilanne on jälleen pahenemassa, mutta aivan erilainen. Koronasta uskalletaan olla jo eri mieltä ja perustellustikin, mutta kaikki lienevät yhtä mieltä siitä, että kevään kaltaista yhteiskunnan sulkemista ei haluta.

Hyväksi esimerkiksi sopii lasten ja nuorten harrastustoiminta, joka pyörii pääosin muutaman kymmenen hengen joukkueissa tai ryhmissä, joita ohjaa kourallinen tuttuja aikuisia.

Tällaisen ryhmän toiminta on verrattavissa koululuokkaan. Ryhmällä on suuri merkitys jäsentensä liikunnallisuuteen tai aktiivisuuteen, esimerkiksi pallopeleissä korvaavia pihapelejä ei enää juuri harrasteta.

Kuten THL:n luvut osoittavat, myös lapset ja nuoret saavat viruksen ja tartuttavat sitä eteenpäin, mutta tutun ryhmän sisällä riski pitäisi suhteuttaa harrastuksen lopettamisen aiheuttamiin haittoihin.

Nykyiset harrastustoiminnalle asetetut rajoitukset ovat riittävät. Jos tilanne pahenee, voi harkita seurojen välisen ottelutoiminnan keskeyttämistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.