Pääkirjoitus: Poliiseille kertyy miljoonia kilometrejä

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen autoilla ajetaan yli 3 miljoonaa kilometriä vuodessa. Sauvo Jylhä

Poliisiautoihin kertyy uskomaton määrä ajokilometrejä vuodessa.

Esimerkiksi Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen autoilla ajetaan vuodessa noin 3 250 000 kilometriä (Uusimaa 10.11.). Pelkästään kyseisten autojen renkaisiin kuluu vuodessa reilut 53 000 euroa. Polttoaine ja muut kulut ovat vielä aivan omaa luokkaansa.

Itä-Uudenmaan poliisilla on käytössään kymmeniä autoja, mutta silti yhtä autoa kohti kilometrejä kasaantuu paljon. Matkaa kertyy erityisesti Porvoon seudulla, missä välimatkat ovat suuremmat. Poliisiasemalta kuljetaan päivittäin myös ympäryskuntiin Askolaan, Sipooseen ja Pornaisiin.

Poliisilla on perinteisen "poliisimaijan" lisäksi käytössään kalustoa, jota ulkopuolinen ei edes tunnista poliisin ajoneuvoksi.

Komisario Asko Sartanen kertoo, että liikennepoliisissa on hyvin erilaista kalustoa käytössä. Kalustolla pitää luonnollisesti pystyä seuraamaan, sekä tietysti pysymään perässä. Lakia rikkonut hurjastelija pitää saada poliisin kalustolla ajettua kiinni.

Poliisin ajokaluston pitää olla mahdollisimman laadukasta. Se on tärkeä osa meidän kaikkien turvallisuutta. Ajokilometrit kertovat, että poliisit viettävät merkittävän osan työajastaan autossa. Auto on siis poliisille työvälineen lisäksi työpaikka.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.