Pääkirjoitus: Peippolassa yliajetun koiran tapaus hämmentää

Tielläliikkujien turvallisuus puhuttaa tällä hetkellä isosti, kun porvoolaisen naisen koira jäi kotikulmillaan auton alle ja kuoli. Suvi Peltola

Porvoolaisnaisen koirien ulkoilutus päättyi järkyttävällä tavalla Peippolassa (Uusimaa 18.11.). Hänen toinen chihuahua -koiransa jäi ohi kaahanneen pakettiautoilijan yliajamaksi ja kuoli välittömästi. Autoilija pysähtyi naisen mukaan tapahtumapaikalle. Hän totesi vain, että ”voi voi” ja jatkoi matkaansa.

Tuntuu käsittämättömältä, että vastuunkanto on mennyt tällaiseksi. Meistä jokainen tekee elämässään virheitä, mutta niistä pitää kantaa vastuunsa ja oppia.

Miten autoilija olisi toiminut jos alle olisi jäänyt ihminen? En jos koiranulkoiluttaja olisi ollut lapsi?

Nyt nainen kantoi itse 10-vuotiaan koiransa kuolleena kotiinsa. Hän sai apua naapuriltaan, läheisiltään ja terveydenalan ammattilaisilta.

Poliisi tutkii tapausta. Kuljettajaa epäillään ainakin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Onnettomuuspaikalla on 30 km/h nopeusrajoitus. Onnettomuus sattui iltapäivällä vielä valoisan aikaan.

Tapahtuma on herättänyt runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Onnettomuuden selvittäminen on poliisin asia. Sen sijaan isomman pohdinnan paikka on siinä, miten yhteiskuntamme on mennyt tällaiseksi? Missä on empatia ja muista ihmisistä huolehtiminen? Entä missä on vastuu uhrin auttamisesta? Oli kyseessä sitten ihminen tai lemmikkieläin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut