Mielipidekirjoitus: Antakaa työrauhaa Vårberga skolanille

Emme voi hyväksyä, että kaupunki jatkuvasti kohtelee meitä siirrettävinä pelinappuloina, kirjoituksessa muistutetaan. Outi Paappanen

Vårberga Hem och Skola rf, Petra Pettersson, Sofie Lustig, Emma Haglund, Helén Hägglund, Rebecka Grönroos, Jenna Rask-Backman, Ida Stepanow, Sandra Östergård

Luimme sekä vihaisina että lannistuneina sivistysjohtajalta 12.11. tulleen viestin, että olisimme vasta kolme vuotta sitten valmistuneessa uudessa koulussamme jälleen pakotettuja muutokseen. Nuoret perheet valitsevat osoitteensa päiväkotien ja koulujen saatavuuden perusteella. Emme voi hyväksyä, että kaupunki jatkuvasti kohtelee meitä siirrettävinä pelinappuloina.

Vårberga Hem och Skola rf edustaa sekä keskustassa, että sen ulkopuolella asuvia perheitä. Koulumme toimii vuosi vuodelta paremmin, kiitos motivoituneen henkilökuntamme, toivomme työrauhaa arjen vakiinnuttamiseen.

Haluamme esittää seuraavat näkökulmat Kanteletalon tilahaasteselvitykseen:

Edellytämme, että Vårberga skola pysyy kouluna, jossa on luokat yhdestä kuutoseen.

Olemme valmiita hyväksymään suuremman oppilasmäärän muutaman vuoden ajan, edellyttäen että kaupunki vastaavasti lisää henkilökuntaresursseja. Suurempi oppilasmäärä edellyttää enemmän aikuisia koulussa, riippumatta siitä missä lapset ovat.

Paras vaihtoehto olisi rakentaa lisätiloja Vårberga skolanille ja Kevätkummun koululle. Toivomme, että virkamiehet selvittävät eri vaihtoehdot lisätilojen rakentamisesta Kanteletalon molemmille kouluille. Porvoon kaupunki ennustaa asukasmäärän kasvua lähivuosina ja Kevätkummun lähialueita laajennetaan nopeaan tahtiin. Tämä tarkoittaa todennäköisesti myös molempien koulujen oppilasmäärien kasvua tulevaisuudessa. Kestävä ja pitkäjänteinen ratkaisu on rakentaa lisätiloja molemmille kouluille. Tämä edistää myös Kevätkummun lähialueiden kasvua.

Olemme myös hyvin tietoisia siitä, että lisätilojen rakentaminen on sekä kallis että pitkä prosessi, joten haluamme nostaa esiin vaihtoehdon siirtää tulevaisuudessa Kanteletalon esikoulut johonkin lähialueella sijaitsevaan päiväkotiin. Mahdollinen esikoulun siirtäminen on oltava hyvin suunniteltu ja harkittu. Kehotamme virkamiehiä selvittämään tämän vaihtoehdon mahdollisuuksia. On suotuisaa, että esikoulu toimii koulun kanssa samoissa tiloissa ja vanhempainyhdistys tiedostaa tämän, mutta akuutin tilanpuutteen tilanteessa vanhempainyhdistyksen mielestä tärkeintä on saada säilyttää koulu, jossa on luokat yhdestä kuutoseen. Esikoululaiset ovat tulevia koululaisia, joten tämä on myös heidän etunsa mukaista. Uskomme, että on mahdollista savuttaa hyvä yhteistyö koulun ja esikoulun välillä, vaikkakin ne toimisivat eri rakennuksissa lähekkäin. Ehdotetun järjestelyn kautta vapautuvat neliömetrit on jaettava oikeudenmukaisesti Vårberga skolanin ja Kevätkummun koulun kesken.

Lopuksi, Vårberga Hem och skola rf on pelon tuntein ja surumielisenä seurannut keskusteluja sosiaalisessa mediassa koskien ehdotuksia oppilaiden siirtämisestä Vårberga skolanista ja luokkien yhdistämisestä, jotta Kevätkummun koululle saadaan lisää tilaa. Haluamme korostaa, että Vårberga skola tarvitsee nykyisiä tilojaan voidakseen toimia ja ollakseen elävä koulu myös tulevaisuudessa. Tällaiset ehdotukset voivat helposti luoda kuilun näiden kahden koulun välille, joilla on tällä hetkellä vakiintunut ja hyvä yhteistyö. Kanteletalon arvokkain ja tärkein vahvuus on kaksikielisyys.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut