Pääkirjoitus Korona on otettava vakavasti Porvoossakin

Ranskassa ja Italiassa on molemmissa kuollut tämän vuoden aikana Porvoon väkiluvun verran ihmisiä koronaan. Myös Suomessa kirjataan säännöllisesti yksittäisiä koronakuolemia ja uusia tartuntoja on viime päivinä kirjattu 350-400 kappaletta päivässä. Suomessa maan johto pohtii poikkeusoloja ja jopa ulkonaliikkumiskiellon mahdollisuutta on selvitetty.

Tästäkin huolimatta tietty joukko suomalaisia ei halua puhua tai kuulla mitään koronasta. Sosiaalisessa mediassa koronaan liittyvät uutiset käynnistävät käsittämättömiä keskusteluja. Nyt olisi korkea aika avata silmät ja ottaa koronatilanne vakavasti.

Näsin kuntoutuskeskuksessa todettiin eilen kaksi tartuntaa ja Ströhön koulussa yksi tartunta. Tartunnat muistuttavat meitä siitä, että tautia on myös meidän keskuudessamme. Ja mikäli emme suhtaudu siihen riittävällä vakavuudella, niin tartunnat lisääntyvät.

Pää kannattaa siis nostaa nyt ylös pensaasta ja herätä todellisuuteen. Suomea on jo ryhdytty sulkemaan pala kerrallaan pandemian takia. Meiltä ei vaadita mahdottomia. Maskien käyttö, käsihygieniasta huolehtiminen, turvavälit ja turhien kokoontumisten välttäminen ovat pientä edellisen sukupolven sotakokemuksiin verrattuna. Tässäkään taistelussa ei ole kyse pelkästään omasta terveydestäsi.

Onneksi merkittävä osa porvoolaisia noudattaa jo ohjeita tunnollisesti. Toivottavasti esimerkin voima toimisi tässäkin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut