Mielipidekirjoitus: Arvoisat Porvoon päättäjät: 2. asteen koulut auki jos mahdollista

Mikael Strömfors, Porvoo

Koska Porvoo näyttää seuraavaan tarkasti mitä Helsinki, Espoo, Kauniainen ja Vantaa tekevät koskien vallalla olevan pandemian torjuntaa, ja myös näyttää tekevän samat päätökset kuin kyseiset kunnat, esittäisin eriävän kannan koskien 2. asteen oppilaitoksien opetusta.

Sen perusteella mitä tapahtui keväällä, kun kaikki opetus tapahtui etänä, voidaan päätellä että monelle oppilaalle tämä ratkaisu ei ollut hyvä opetuksen suhteen.

Pyyntöni on, että niin kauan kun perusopetus tapahtuu lähiopetuksena, myös toisen asteen opetus järjestettäisiin samalla tavalla. On vaikeaa ymmärtää, miten esimerkiksi etäopetus ammattikouluissa, missä opetus tapahtuu myös tekemällä käytännön töitä, voisi onnistua oppilaalle etänä. Monelle toisen asteen oppilaalle etäopetus ei vaan onnistu tai oppiminen on heikompaa.

Rohkenen väittää että Porvoon seudulla tilanne väestön keskuudessa ei ole verrattavissa Helsingin, Vantaan ja Espoon kanssa koronatilanteen osalta.

Noudattamalla turvaohjeita toisen asteen koulutuksessa, ja sallimalla lähiopetusta kuten tähän saakka on tehty, säästytään niiltä vahingoilta oppimisen suhteen mitä em. etäopetus tulisi aiheuttamaan monille oppilaalle.

Tiedän että tilanne on vaikea päättäjille ja tulee olemaan vielä vaikeampi tästä eteenpäin, mutta antakaa nuorison käydä oppilaitoksissa lähiopetuksessa niin kauan kun vaan voidaan. Tämä on heille todella tärkeä osa heidän elämän kehityksessä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.