Mielipidekirjoitus: Koulukiusaaminen saa nyt riittää

Uusimaassa koulukiusaamisesta kertovasta jutusta järkyttynyt Mummi, Porvoo

On korkea aika puuttua koulukiusaamiseen todenteolla. Ihmettelen miksi ei kohdisteta huomiota kiusaajaan? Hänellähän on paha ongelma. Pitäisi kysyä häneltä kuinka voit, miksi kiusaat?

Ei yleensä tarvitse purkaa pahaa oloaan heikommassa olevaan. Ei kiusaaja uskalla mennä itseään reilusti puolustavan kimppuun.

Olemme kaikki erilaisia, toiset herkkiä, ei niin massaan sulautuvia. He ovat oiva kohde kiusaajalle.

Miksi emme jo tänä päivänä hyväksy erilaisuutta? Sehän on vain rikkautta. Miksi kiusaajat ovat niin vanhanaikaisia ja raukkoja? Ei ole tyhmää laittaa ruokaan käsidesiä, se on sairasta! Sairasta pitää auttaa, että ei tapahdu vielä pahempia tapahtumia.

Miksi kiusaajalla on niin paha olla? Siitä pitää ottaa selvää ja auttaa. Ei kiusaaja halua, että kukaan tekisi hänelle sitä, mitä hän nyt tekee koulukaverille, en usko sitä.

Apua on saatavilla. Kyllä tänä päivänä sitä pitää tarjota. Kysykää, kuunnelkaa ja olkaa läsnä. Tämä sopii ohjeeksi meille kaikille. Eiköhän sillä saada hyvin apua kiusaajille, että heilläkin on hyvä olla.

Oppikaamme hyväksymään erilaisuutta, emme ole onneksi kaikki samanlaisia. Elikkä loppuun toive. Älä sano tai tee toiselle, mitä et halua itsellesi tehtävän.

Nyt on toimittava, kiusattu saa kärsiä ja muistaa sen koko ikänsä epäreilua kohteluaan.

Yhteispelillä tämä sujuu toivottavasti.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut