Mielipidekirjoitus: | Pysäköintihalli pellolle vai Porvoon torin alle?

Kaupunki kaavailee käyttävänsä 10 miljoonaa euroa liityntäparkkiratkaisuun ABC-aseman kanssa peltoaukealle Hornhattulaan kaupungin länsipuolelle.

Sinänsä liityntäparkkia tarvitaan tulevaisuudessa, mutta onko järkevää tehdä noin kallis ratkaisu eli parkkihalli juuri tuohon paikkaan pellolle? Voisiko tuossa toimia paremmin ihan parkkipaikat, jotka ovat huomattavasti edullisemmat toteuttaa?

Olisiko kuitenkin järkevää rakentaa parkkihalli aivan Porvoon keskustaan torin alle tai välittömään läheisyyteen? Tämä palvelisi keskusta-aluetta ja vanhan kaupungin pysäköintihaasteita. Monikäyttöinen pysäköintilaitos voisi olla ratkaisu myös keskustan täydennysrakentamisen asukaspysäköintiin. Ratkaisu toisi lisää ihmisiä keskustaan, mahdollistaisi todelliset kävelykadut ja piristäisi huomattavasti kaupunkimme elinvoimaa. Parkkihallin rakentaminen ydinkeskustaan olisi mielestämme koko kaupungin kannalta huomattavasti kannattavampi ratkaisu, joka palvelisi niin keskustan asukkaita, keskustassa asioivia kaupunkilaisia, pendelöijiä, turisteja ja keskustan yrityksiä laajalti. Myös hallin käyttöaste olisi todennäköisesti Hornhattulan peltoa korkeampi ja toisi kaupungille tuloja.

Kaupungin taloustilanne on huono ja keskusta-alueen kehittämistä pohditaan 8 miljoonan euron toriratkaisulla. Kaupunkimme keskusta tarvitsee ihmisiä joiden on helppoa ja vaivatonta liikkua niin kävellen, pyörällä kuin autolla. Sijoittaisitko 10 miljoonaa veroeuroja parkkiin pellolle vai kaupungin ytimeen?

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut