Pääkirjoitus: Jalostamon iso remontti piristäisi koronan jälkeen

Porvoon jalostamon huoltoseisokki on työtunneilla mitaten yksi maailman suurimmista teollisista huoltoseisokeista. Juha Perämäki

Neste on toteuttanut Porvoon jalostamolla viiden vuoden välein suuren huoltoseisokin. Tuolla on ollut aina merkittäviä taloudellisia vaikutuksia niin työntekijöiden tilipusseihin kuin alueen urakoitsijoiden, majoitusliikkeiden, vähittäiskauppojen kuin ravintoloidenkin kysyntään. Viime keväänä tuo suurseisokki piti siirtää koronan takia, mikä heijastui luonnollisesti alueellemme.

Jalostamon operatiivisen toiminnan ja käytön turvallisuuden kannalta kaikkein kriittisimmät huoltotyöt ja lakisääteiset tarkastukset toteutettiin koronasta huolimatta vaiheittain tämän vuoden aikana.

Nyt keväälle on suunniteltu huoltoseisokin loppu-urakkaa (Uusimaa 9.12.). Öljytuotteet -liiketoiminta-alueen johtaja Marko Pekkola kertoi, että tulevan seisokin kokonaislaajuus ei ole yhtä suuri kuin alun perin suunniteltu. Kyseessä on kuitenkin suurseisokki.

Jalostamon alueen ulkopuolisten on vaikea suhteuttaa remontin kokoa. Alkuperäisen seisokin kohdalla puhuttiin 450 miljoonan euron investoinneista. Ja huoltoseisokkiin piti alunperin osallistua noin 6 000 työntekijää.

Näiden lukujen valossa on ymmärrettävää, että Nesteen suunnalla jännitetään pandemiatilanteen kehittymistä ja rokotetilannetta erityisellä mielenkiinnolla. Koronavuoden jälkeen tuon kokoluokan työmaa olisi enemmän kuin tervetullut piristysruiske koko alueellemme.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut