Ann-Sofie Silvennoinen, kolumni: Pieni hetki kauneutta antaa voimaa, hyvän olon tunnetta ja toivoa

Takana on monta koronakuukautta ja paljon rajoituksia, jotka ovat vaikuttaneet päivittäiseen elämäämme. Porvoon kaupunki on taas ottanut käyttöön tiukemmat rajoitukset, ja lähiviikkoina se varmaan tuntuu raskaalta.

Tuskin kukaan meistä on ennen ollut tällaisessa tilanteessa. On kuitenkin tärkeää, että jaksamme suhtautua tilanteeseen kärsivällisesti, ja että onnistumme katkaisemaan tartuntojen leviämisen ja suojelemaan riskiryhmään kuuluvia. Koronavirus voi olla riski iästä riippumatta.

Meistä jokainen voi vaikuttaa siihen, etteivät hoitopaikat pääse ylikuormittumaan. Noudatetaan suosituksia ja rajoituksia, pidetään turvaetäisyyksiä, käytetään kasvomaskeja, huolehditaan käsihygieniasta ja vältetään väenpaljoutta.

Pimeys ja kylmyys tuovat omat haasteensa. Keväällä saatoimme odottaa valon lisääntymistä. Silloin koronaluvut pienenivät, mutta nyt ne kasvavat nopeasti. Menemme onneksi kuitenkin pian kohti helpompia aikoja, sillä parhaillaan kehitetään useita koronarokotteita, mikä antaa meille toivoa ehkä normaalimmasta keväästä.

Koronakriisi on lisännyt yhteenkuuluvuuden tunnetta, mutta toisaalta se on monille merkinnyt yksinäisyyttä. Monet ovat kuitenkin kuluneina kuukausina auttaneet eri tavoin läheisiään, naapureitaan ja muita apua tarvitsevia. Näinä aikoina on tärkeää, että tuemme toisiamme, teemme yhteistyötä ja yritämme vahvistaa toistemme hyvinvointia. Luottamus siihen, että yhdessä selviydymme tästä, on nyt tärkeämpää kuin koskaan.

Kiitän lämpimästi kaikkia vapaaehtoisia, jotka ovat antaneet oman panoksensa ja tehneet yhteistyötä sosiaali- ja terveyspalvelujen kanssa. Ilman tätä yhteistyötä tilanne todennäköisesti olisi vielä vaikeampi kuin se nyt on. Muistetaan pitää esillä myös sitä, mikä yhteiskunnassamme toimii, ja etsiä voimaa niistä asioista, jotka kannattelevat meitä arjessa. Uskon vahvasti, että yhteistyöllä tästäkin selvitään.

Tuskin kukaan meistä on ennen ollut tällaisessa tilanteessa.

Tuleva joulu on monin tavoin erilainen kuin ennen, mutta joulu on kuitenkin aikaa, jolloin voimme levittää valoa ympärillemme. Pieni hetki kauneutta antaa voimaa, hyvän olon tunnetta ja toivoa.

Tehdään lähiviikkoina parhaamme, jotta voimme kaikki viettää mahdollisimman normaalia joulua.

Toivotan kaikille hyvää joulun odotusta.

Kirjoittaja on Porvoon kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut