Vastine | Tavoitteena helppo asiointi ja siistit Rinki-ekopisteet

JP Björkroth kommentoi 30.12.2020 Uusimaan mielipidepalstalla Porvoon ekopisteillä joulun alla ilmennyttä epäsiisteyttä ja täysiä keräyssäiliöitä.

Olemme pahoillamme, että Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n Rinki-ekopisteillä on Porvoossa ollut joulun alla epäsiistiä ja keräyssäiliöt joillakin ekopisteillä täysiä. Näin ei luonnollisesti saisi olla, eikä tämä ole tavoitteidemme mukaista. Ymmärrämme, että ei ole mielekästä kuljettaa pakkausjätteitä pisteeltä toiselle.

Kuten JP Björkroth kirjoituksessaan arvioikin, viime aikoina erityisesti kartonkipakkausten määrä ekopisteillä on kasvanut. Olemme huomanneet kartonkipakkausten määrän kasvun jo keväästä lähtien, ja siihen on reagoitu tiivistämällä tyhjennysrytmejä melkein kaikilla ekopisteillämme ympäri Suomen, joillakin ekopisteillä useammankin kerran. Valitettavasti joskus pahimpina ruuhka-aikoina, kuten jouluna ja joulun alusaikaan, tiivistetyt tyhjennysvälitkään eivät aina riittäneet, vaikka tyhjennyksiä tehtiin myös pyhäpäivinä.

Niin sanottuja nostoperusteisia kartonkipakkauskeräyssäiliöitä, eli tavallisia keräyssäiliöitä, tyhjennetään Porvoon ekopisteillämme 1-4 kertaa viikossa riippuen pisteen ruuhkaisuudesta. Myös siivoukset pisteillä tehdään noin 1-2 kertaa viikossa. Kaikki tavalliset nostoperustaiset kartonkipakkauskeräyssäiliöt oli käyty tyhjentämässä pisteen ruuhkaisuuden mukaan joulun alusviikolla yhteen tai useampaan kertaan, mutta ruuhka-ajan vuoksi tämä ei mitä ilmeisimmin aivan riittänyt isojen kertymien myötä.

Porvoon puristimella varustettuja kartonkipakkauskeräyssäiliöitä puolestaan tyhjennämme useamman viikon välein tai tarvittaessa, sillä puristimiin mahtuu moninkertaisesti, yli 40 kertaa enemmän pakkauksia kuin tavallisiin keräyssäiliöihin. Tästä syystä niitä myös tarvitsee tyhjentää harvemmin. Puristimia voidaan seurata etänä, mutta kaikkia ongelmia ei voida havaita etävalvonnasta. Siksi ilmoittaminen puristinongelmista asiakaspalveluumme on erittäin tärkeää.

Pisteillämme on siis tietyn ekopiste- ja jätejaekohtaisen rytmin mukaan tapahtuvat keräyssäiliöiden tyhjennykset ja lisäksi siivous, jolloin siivotaan myös maassa olevat roskat. Tavoitteemme on, että pisteet ja niiden ympäristö pysyvät mahdollisimman siisteinä, eikä materiaalia pääse leviämään luontoon. Valitettavasti kuitenkin ruuhka-aikoina piste saattaa roskaantua, jos säiliöt täyttyvät hyvin nopeasti ja pisteen käyttäjät jättävät jätettä maahan säiliöiden ollessa täynnä.

Rinki-ekopisteiden käyttäjien palaute on todella tärkeää, sillä sen avulla pystymme Ringissä parhaiten kehittämään toimintaamme. Mikäli siisteydessä tai säiliöiden tyhjennyksissä on huomautettavaa, kannattaa olla välittömästi yhteydessä asiakaspalveluumme. Palvelemme sekä arkipäivisin että lauantaisin, puh. 0800 133 888 (maksuton) tai asiakaspalvelu@rinkiin.fi. Palautetta voi antaa myös verkossa sähköisellä palautelomakkeella osoitteessa rinkiin.fi/ekopistepalaute.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut