Pääkirjoitus: Lumi sekoitti meidän jokaisen arjen

Monet autoilijat ovat viime päivinä tarvinneet työntöapua. Outi Paappanen

Kahden edellisen vuorokauden aikana lunta on tullut enemmän kuin riittävästi. Vastaavia määriä lumitöitä oli viimeksi vuonna 2011. Vanhempi väki muistelee 1960-lukua, jolloin Porvoossa oli kuulemma pariinkin kertaan vielä enemmän lunta.

Koronan myötä olemme nyt tottuneempia poikkeusoloihin. Kynnys jäädä etätöihin oli varmasti huomattavasti alempana kuin mitä se olisi ollut vielä vuosi sitten tähän aikaan. Onneksi aika monet käyttivät tätä mahdollisuutta hyväkseen.

Tällä kertaa lumi tuskin yllätti ketään. Medioissa puhuttiin jo etukäteen lumimyräkästä. Porvoon kaupunkikin kehotti kahtena eri päivänä jättämään auton kanssa liikkeelle lähdön väliin jos se vain on mahdollista. Myös poliisi suositteli samaa. Tällaiset suositukset ovat Suomen oloissa harvinaisia.

On kuitenkin iso joukko ihmisiä, joiden on pakko lähteä matkaan, vaikka he miten haluaisivat jäädä kotiin. Apua tarvinneita autoilijoita oli Porvoossakin paljon, mutta maltti pysyi liikenteessä aika hyvin.

Aurakuskeilla on riittänyt puhdistettavaa. On selvää, että tuollaisesta lumimäärästä selviytyminen vie oman aikansa. Malttia tarvitaan siis myös lumitöiden odotusten suhteen.

Seuraavaksi pitää varautua pakkasiin. Jos viime päivinä autoilijat ovat kaivanneet työntöapua, niin seuraavaksi lienee vuorossa starttiavun tarve. Kodeissa kannattaa huomioida riski putkien jäätymiselle.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut